user_mobilelogo
osyn
ΘΕΜΑ : Αντιμετώπιση προβλημάτων Δήμου Ναυπακτίας.

 

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Κατ' αρχήν θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε σας και τους συνεργάτες σας για να πετύχετε στο δύσκολο έργο σας.
Ως πρόεδροι (και στελέχη) πολιτιστικών συλλόγων παρακολουθούμε από πολύ κοντά τα προβλήματα της Ναυπακτίας, τις ελλείψεις σε τεχνικές και κοινωνικές υποδομές, αλλά και τις προσπάθειες τόσο της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, όσο και των υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Οι ελλείψεις στις υποδομές σε συνδυασμό με την απουσία νέων ανθρώπων, κυρίως από το ορεινό τμήμα του Δήμου μας, παρακινούν πολλούς από τους Ναυπάκτιους που βρισκόμαστε εκτός Ναυπακτίας να συνεργαζόμαστε μέσα από τους πατριδοτοπικούς συλλόγους στην ημεδαπή αλλά και στην αλλοδαπή, ώστε να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας στην πρόοδο του Δήμου μας και της κάθε τοπικής κοινωνίας ξεχωριστά.
Με πρωτοβουλία των συλλόγων μας κατά καιρούς κατασκευάσαμε παιδικές χαρές, συντηρήσαμε εκκλησίες, σχολεία, στηρίξαμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις κλπ. Στόχος πάντα ήταν και είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας.
Κ. Δήμαρχε,
Η δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου «μεγάλωσε τις αποστάσεις» πολλών χωριών του Δήμου μας από την έδρα του τη Ναύπακτο. Πιστεύουμε όμως ότι η σωστή οργάνωση, οι νέες τεχνολογίες, αλλά κυρίως οι σωστές πολιτικές μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα σύγχρονη ισορροπία που θα βοηθήσει όλους μας στην κοινή προσπάθεια για την συνολική ανάπτυξη του τόπου μας.
Η Ο.ΣΥ.Ν και οι σύλλογοι μέλη της συνεχώς απασχολούμαστε με τις προτεραιότητες που πρέπει να υιοθετήσουμε και να συνδράμουμε στο έργο κάθε δημοτικής αρχής.
Γνωρίζοντας τα προβλήματα και τους οικονομικούς περιορισμούς, αλλά και την γενικότερη κρίση που περνάει η κοινωνία μας, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου μας και παρακαλούμε να τα λάβετε υπόψη σας για το σχεδιασμό των παρεμβάσεών σας στο υπόλοιπο της τρέχουσας θητείας σας.
Πέντε από τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους συλλόγους μας και ζητάμε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής είναι:
1. Οι παιδικές χαρές.
Όπως γνωρίζετε οι περισσότερες παιδικές χαρές στα χωριά είχαν τοποθετηθεί με δαπάνες των συλλόγων και αποτελούσαν μοναδικό πόλο συγκέντρωσης και απασχόλησης των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η απομάκρυνση του εξοπλισμού αυτού έγινε από το δήμο και πρέπει να ληφθεί πρόνοια να αντικατασταθεί πριν το καλοκαίρι του 2017, ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά μας να έρχονται στα χωριά και να υπάρχει συνέχεια στις πατρογονικές μας ρίζες.

2. Δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού και του εναλλακτικού τουρισμού στο Δήμο μας θεωρούμε αναγκαία τη δημιουργία ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρομών που θα εμπλουτίσουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και θα την καταστήσουν περισσότερο ελκυστική στους υποψήφιους επισκέπτες. Η πρόσφατη εμπειρία από τη διοργάνωση της NOSTOS επιβεβαιώνει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ναυπακτίας στον εναλλακτικό τουρισμό και σ' αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε, αξιοποιώντας μελέτες που έχουν γίνει και προγράμματα που χρηματοδοτούν τέτοιες δράσεις.
3. Μελέτη και προγραμματισμός παρεμβάσεων στον ευρύτερο χώρο της Ευηνολίμνης.
Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την περιοχή της Ευηνολίμνης που υλοποιείται από την Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Αιτωλική Αναπτυξιακή. Θεωρούμε ότι η μελέτη αυτή αποτελεί τη βάση για την ανάδειξη των ισχυρών σημείων του Δυτικού Τμήματος της Ορεινής Ναυπακτίας και την διεκδίκηση προγραμμάτων για τους παραλίμνιους οικισμούς και την προστασία - ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Στα πορίσματα της μελέτης πρέπει να περιληφθούν και προτάσεις για τις μεγάλες ζημιές σε χωριά της περιοχής που επλήγησαν από τις τελευταίες θεομηνίες. Θέλουμε να συμμετάσχουμε στην παρουσίαση της μελέτης αυτής και να συμβάλλουμε με τις παρατηρήσεις μας και προτάσεις μας στην παραπέρα εξέλιξή της.
4. Βελτίωση του οδικού δικτύου και αντισταθμιστικά από την ΕΥΔΑΠ.
Είναι γνωστό ότι η ορεινή Ναυπακτία τα τελευταία χρόνια, με την αξιοποίηση διαφόρων προγραμμάτων, βγήκε από την απομόνωση και έγινε και αξιόλογος τουριστικός προορισμός. Βασικός παράγοντας που συνετέλεσε στην εξέλιξη αυτή ήταν και η βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου που διευκολύνει την μετακίνηση των επισκεπτών περιορίζοντας τους κινδύνους. Υπάρχουν όμως ακόμη χωριά που δεν συνδέονται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο και δεν έχουν διασφαλισμένη βατότητα ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα για το Δήμο και την Περιφέρεια. Επίσης η συντήρηση του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δικτύου, που είναι και τεράστιο σε μήκος, πρέπει να βρίσκεται υπό τη μόνιμη φροντίδα των αρχών διότι ό,τι χαλάει σήμερα δύσκολα αντικαθίσταται. Πιστεύουμε ότι είναι πλέον καιρός με πρωτοβουλία του Δήμου να συνδράμουμε όλοι οι σύλλογοι και άλλοι φορείς ώστε το αίτημα για αντισταθμιστικά από την εκτροπή του Ευήνου να βρει επιτέλους την υλοποίησή του. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένουμε κ. Δήμαρχε τις πρωτοβουλίες σας.
5. Μέτρα για τη στήριξη του ΤΕΙ
Η Ο.ΣΥ.Ν συμμετείχε ενεργά και σε συνεργασία με άλλους φορείς για την διεκδίκηση του Τμήματος. Θεωρούμε ότι η παρουσία του Τμήματος αυτού στο Δήμο μας συμβάλλει πολλαπλά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και δεν εννοούμε μόνο οικονομικά. Η συμβολή του Τμήματος αυτού μπορεί να είναι ουσιαστική σε πολλά επίπεδα όπως πολιτισμός, αθλητισμός, τουρισμός, νεολαιίστικο κίνημα, διάχυση της γνώσης και της τεχνολογίας στην κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα κλπ. Ο Δήμος πρέπει να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις ώστε η λειτουργία του Τμήματος να είναι άψογη για να μην αμφισβητηθεί η παρουσία του στη Ναυπακτία.
Κύριε δήμαρχε,
Ως δημοτική αρχή συνέπεσε η θητεία σας με την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Είναι ευκαιρία με την αξιοποίηση προγραμμάτων, κυρίως από το ΕΣΠΑ, να λύσουμε πολλά προβλήματα του Δήμου μας. Θεωρούμε ότι ως δημοτική αρχή θα λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις μας και θα ανταποκριθείτε στις ανάγκες των καιρών .
Παραμένουμε στη διάθεσή σας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν.
Ο Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας

 

 

Τσώτας Ιωάννης                   Πια Ιωάννα

 

Επικαιρότητα

Μεγάλη Παρασκευή στήν Ναύπακτο
Ἀποκαθήλωση στόν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας Παρασκευῆς Ναυπάκτου
Περιφερειακό Πρωτοδικείο στη Ναύπακτο
Η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου γιορτάζει την 20η επέτειο από την Έναρξη Λειτουργίας της, υποδεχόμενη την Ολυμπιακή Φλόγα για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024»
Με την Υπουργό Πολιτισμού Λ.Μενδώνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Β.Γκίζας
Στην Ναύπακτο το Συνέδριο "Καρδιολογία του Μέλλοντος" στις 5-6 Απριλίου
Τη νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φ.Σαράντη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Β.Γκίζας
Κάλεσμα σε εθελοντές για τους Εορτασμούς της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου
Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου
Κύριο Θέμα: Ὁ Κύριος τῆς Δόξης Νέο βιβλίο τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου μέ θέμα τήν ἑρμηνεία τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης
Ξεκινούν στις 4 Μαρτίου τα Προγράμματα «Άθληση για Όλους» στην Ναύπακτο και το Αντίρριο
Ἑορτή τῶν ἐν Πάτραις Ναυπακτίων στόν Ἅγιο Χαράλαμπο Ζαρουχλέϊκων
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου
Χριστούγεννα στήν Ναύπακτο
Ευχές από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας
Δήμος Ναυπακτίας: Και αυτά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε μαζί!
Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας
Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη - Εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Αδαμάκη
ΕΦ.Α Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος - Εγκαίνια περιοδικής εικαστικής έκθεσης του Γιάννη Αδαμάκη στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
Θεία Λειτουργία στό Ἐκκλησάκι τοῦ Κέντρου Ὑγείας Ναυπάκτου

Πολιτισμός - Σύλλογοι

Ενεργή παρουσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας στις εκδηλώσεις για την 198η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων το 1826
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια της Γέφυρας και της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου
Κυκλοφόρησε η Ναυπακτιακή Φωνή του Μαρτίου
Ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας συμμετέχει στον εορτασμό της 198ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων
Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας - Εκδρομή στη Νότιο Πελοπόννησο
Σύλλογος των Απανταχού Ποκιστιάνων - Εκδρομή Λουτράκι - Άγιο Ποτάπιο
Σύλλογος Δορβιτσωτών Ναυπακτίας - Εκδρομή στα Καλάβρυτα
ΕΝΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟ στη Δάφνη Ναυπακτίας (Μυθιστόρημα)
Η νέα σύνθεση των οργάνων της Ο.ΣΥ.Ν
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας για το Πρωτοδικείο της Ι.Π Μεσολογγίου
Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας - Γενική συνέλευση - Πανναυπακτιακή γιορτή 2024
Ναυπακτιακή Πίτα 2024 - Πρόσκληση
Σύλλογος εν Αθήναις Στρανωμιτών "Ο Άγιος Νικόλαος" - Πρόσκληση για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου
Σύλλογος Δορβιτσωτών Ναυπακτίας - Πρόσκληση για το χορό του Συλλόγου
Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωχωριτών - Γιορτή Κραβαρίτικης Γευσιγνωσίας
Γενική Συνέλευση και κοπή της Πίτας του Συλλόγου Απανταχού Χομοριτών
Αδελφότητα Καταφυγιωτών - Κοπή πίτας
Σύλλογος Γραμμενιοξυωτών - Κοπή πίτας
Πολιτιστικός Σύλλογος Στύλιας - Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

1821-2021

Αγωνιστές της Επανάστασης από την περιοχή του Προσχίου
Η Ο.ΣΥ.Ν συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση
Ο.ΣY.Ν: «Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια του Εικοσιένα»
Σουλιώτες οπλαρχηγοί στην απελευθέρωση της Ναυπάκτου του Νικόλαου Μ. Τριψιάνου
Γιάννης Παν. Φαρμάκης – Κραβαρίτης, Ο Ηρωικός Οπλαρχηγός του ΄21 του Χαράλαμπου Δ. Χαραλαμπόπουλου
Ο απελευθερωτικός αγώνας του ΄21 στη Δυτική Ελλάδα του Γιάννη Χαλάτση
"Το Ναυπακτοβενέτικο στο 1821" του Ηλία Στ. Δημητρόπουλου
Κωνσταντίνος Δ. Βουτσινάς: " Γιάννης Βλαχογιάννης - Ο νεωτεριστής Επαχτίτης"
Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Χρήστος Σιαμαντάς: «Τα πολεμικά γεγονότα στην περιοχή της Ναυπάκτου την περίοδο της Επανάστασης του 1821»
200 χρόνια ελληνική επανάσταση
Εμφύλιοι πόλεμοι: Το σαράκι του ελληνισμού
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ὁ Διχασμός τοῦ Γένους. Ἐθναρχία, Γένος, ἀνασύνταξη
Κάστρα, φρούρια και μοναστήρια της Ναυπακτίας κατά την Επανάσταση του 1821
Ἐκκλησία καὶ Ἐπανάσταση τοῦ 1821 - Δῆμος Ναυπακτίας
Αγωνιστές του 1821 από τα χωριά της Χάλκειας (Γαβρολίμνη - Καλαβρούζα - Τρίκορφο) του Θανάση Καλαβρουζιώτη
Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου
1821 – 2021 –– 200 χρόνια μετά την επανάσταση –– Τιμούμε - Γιορτάζουμε - Συμμετέχουμε - Οραματιζόμαστε
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 

booked.net