user_mobilelogo
p.docx
Με στόχο να καθιερωθεί η Ναύπακτος ως κέντρο μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων, πραγματοποιείται, στις 2 και 3 Μαίου, το 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2001 και οργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου.
Στις διήμερες εκδηλώσεις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται προβάλλεται το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και η μοναδικότητα του στον Ευρωπαϊκό χώρο. Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρουσία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στις εκδηλώσεις δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου. Το ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν, πλέον έχει καταξιωθεί Πανελληνίως και έχει καταστήσει την Ναύπακτο ως μια πόλη που συμβάλλει στην προβολή του χορωδιακού τραγουδιού, καθόσον κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών Χορωδιών και την άρτια διοργάνωση, με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό πυλώνα μεταλαμπάδευσης του πολιτισμού και της χορωδιακής μουσικής.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να «καταστεί λίκνο του καλού Ελληνικού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Μίκης Θεοδωράκης. Το φετινό φεστιβάλ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (Guinness world record)! H πρόταση, η οποία βασίζεται σε ιδέα του μαέστρου μας Todor Kabakchiev (διευθυντής Ορχήστρας και Χορωδίας), ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας από τον Μάιο του 1997, συνίσταται στο να συμπράξουν επί σκηνής 777 χορωδοί, 77μελής ορχήστρα αποτελούμενη από μπουζούκια μόνο, 7 πιανίστες και να ερμηνεύσουν όλοι μαζί τα 7 τελευταία τραγούδια (scenes) από το έργο BALLET SUITE ZORBAS του Μίκη Θεοδωράκη! «Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί μια μεγαλοπρεπής μουσική παράσταση, ανάλογη του μεγέθους του ονόματος του Μικη Θεοδωράκη, ο οποίος στηρίζει την προσπάθειά μας και εκφράζει την επιθυμία να παρευρεθεί στην εκδήλωση, που θα έχει τεράστια απήχηση τόσο στην πόλη μας αλλά και πανελληνίως» αναφέρουν οι οργανωτές.
Η είσοδος για τις εκδηλώσεις της Παρασκευής 2 Μαΐου 2014 αλλά και της πρωινής παράστασης του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014 είναι ελεύθερη ενώ το εισιτήριο για την απογευματινή παράσταση του Σαββάτου, 3 Μαΐου 2014 θα περιορίζεται στη συμβολική τιμή των 10€ (Προπώληση εισιτηρίων στο ADAGIO II, Νότη Μπότσαρη 10, τηλ. 26340 38215, στο κοσμηματοπωλείο «ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ», Αθηνών 27, τηλ. 26340 27280 και στο βιβλιοπωλείο «ΝΙΚΟΛΑΟΥ», Ν. Τσάρα 1, τηλ. 26340 23444).

 

Σύντομο βιογραφικό της Μικτής Χορωδίας Ναυπάκτου :
Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου ιδρύθηκε το 1987, σήμερα αριθμεί περισσότερα από 60 ενεργά μέλη και έχει διαρκή πολιτιστική παρουσία στην πόλη της Ναυπάκτου, πανελληνίως αλλά και διεθνώς. Έχει συμμετάσχει σε Χορωδιακές συναντήσεις και Φεστιβάλ, στην Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Τσεχία κλπ. Έχει επισκεφτεί δύο φορές την Αμερική, (Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Σικάγο) όπου έδωσε μεγάλες συναυλίες σκορπίζοντας συγκίνηση και ενθουσιασμό στην ομογένεια. Τον Απρίλιο του 2009 έδωσε συναυλία στην Κωνσταντινούπολη, προς τιμή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της ομογένειας της Πόλης. Έχει λάβει μέρος στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, Χορωδία και Ορχήστρα Νέων Χ.Ο.Ν. υπό την αιγίδα της UNESCO και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ όπου αξιολογήθηκε έναντι Κριτικής Επιτροπής και απέσπασε το Α΄ βραβείο - ΑΡΙΣΤΕΙΟ. Από το 2001 και κάθε δεύτερο χρόνο, συνδιοργανώνει με το Δήμο της πόλης μας, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», που έχει καθιερωθεί ως θεσμός και μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος περισσότερες από 70 Χορωδίες, από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τον Δεκέμβριο του 2010, έλαβε μέρος στη «Συναυλία της Αγάπης» για τα άτομα με αναπηρία «ΑμεΑ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και απέσπασε ευμενή σχόλια και άριστες κριτικές. Toν Μάρτιο του 2013 η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, κατόπιν πρόσκλησης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τον κ. Πρόεδρο και τραγούδησε προς τιμήν του.

 

Επικαιρότητα

Ἀφιερωματικὀ βίντεο στήν τριακονταετία τοῦ Μητροπολίτου Ἱεροθέου
Φοιτητικὸ 2026: «Βασικὲς ἀρχὲς Βιοηθικῆς, Τεχνοηθικῆς Βιοτεχνολογίας»
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 4,2 εκ. ευρώ για τη «Βαρειά»
Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις στο ΕΠΑΛ
Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» 16-18 Μαΐου 2025
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Ναυπακτίας για την οριοθέτηση των οικισμών
Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου
Στις 3 και 4 Μαΐου οι Εορτασμοί της 196ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου
Απόκριες στην Ναύπακτο!
Ναυπάκτου Ἱερόθεος: «Ὁ Μονογενὴς Υἱὸς καὶ Λόγος τοῦ Θεοῦ».
Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας - Ναυπακτιακή Γιορτή
Υπουργείο Πολιτισμού: Αποκατάσταση του οθωμανικού λουτρού στην Ναύπακτο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το 11ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»
Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Dr.Emma Camarero Calandria

Πολιτισμός - Σύλλογοι

Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας - Ευχές Συλλόγων
Ευχές από την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία
Πάρτε τα βουνά
Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας / Αδελφότητα Ναυπακτίων Αττικής - Δελτίο Τύπου για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου
Τιμητικό Αφιέρωμα στον ιστορικό συγγραφέα Χαράλαμπο Δ. Χαραλαμπόπουλο
Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας / Αδελφότητα Ναυπακτίων Αττικής - Δοξολογία για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου
Ενημέρωση πολιτιστικών συλλόγων για το σχέδιο διατοπικής συνεργασίας “Περιήγηση στον Κορινθιακό”, σε Ναύπακτο και Αθήνα
Σύλλογος Τερψιθεατών - Ξεφλουδίσια 2025
Πολιτιστικός Σύλλογος Μακύνειας - Αποκριάτικη Εκδήλωση
Ε.ΝΑ.Μ -Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες για την εκλογή Δ.Σ.
Κοπή βασιλόπιτας για την οικογένεια της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ»
Σύλλογος Βελβινιωτών - Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου "Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές"
Μάχη της Γρανίτσας - Εορταστικές Εκδηλώσεις
Μια ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογο ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ»

1821-2021

Αγωνιστές της Επανάστασης από την περιοχή του Προσχίου
Η Ο.ΣΥ.Ν συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση
Ο.ΣY.Ν: «Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια του Εικοσιένα»
Σουλιώτες οπλαρχηγοί στην απελευθέρωση της Ναυπάκτου του Νικόλαου Μ. Τριψιάνου
Γιάννης Παν. Φαρμάκης – Κραβαρίτης, Ο Ηρωικός Οπλαρχηγός του ΄21 του Χαράλαμπου Δ. Χαραλαμπόπουλου
Ο απελευθερωτικός αγώνας του ΄21 στη Δυτική Ελλάδα του Γιάννη Χαλάτση
"Το Ναυπακτοβενέτικο στο 1821" του Ηλία Στ. Δημητρόπουλου
Κωνσταντίνος Δ. Βουτσινάς: " Γιάννης Βλαχογιάννης - Ο νεωτεριστής Επαχτίτης"
Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Χρήστος Σιαμαντάς: «Τα πολεμικά γεγονότα στην περιοχή της Ναυπάκτου την περίοδο της Επανάστασης του 1821»
200 χρόνια ελληνική επανάσταση
Εμφύλιοι πόλεμοι: Το σαράκι του ελληνισμού
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Ὁ Διχασμός τοῦ Γένους. Ἐθναρχία, Γένος, ἀνασύνταξη
Κάστρα, φρούρια και μοναστήρια της Ναυπακτίας κατά την Επανάσταση του 1821
Ἐκκλησία καὶ Ἐπανάσταση τοῦ 1821 - Δῆμος Ναυπακτίας
Αγωνιστές του 1821 από τα χωριά της Χάλκειας (Γαβρολίμνη - Καλαβρούζα - Τρίκορφο) του Θανάση Καλαβρουζιώτη
Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου
1821 – 2021 –– 200 χρόνια μετά την επανάσταση –– Τιμούμε - Γιορτάζουμε - Συμμετέχουμε - Οραματιζόμαστε
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

 

booked.net