Στο γραφικό χωριό "Άνω Χώρα" πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή της Τσιγαρίθρας .Η γιορτή διοργανώνεται από τους επαγγελματίες και καταστηματάρχες του χωριού στην πρόσφατα διαμορφωμένη πλατεία, όπου η μπομπότα, ο τραχανάς και το κρασί σερβίρονται γνήσια - όπως είναι και τα χαμόγελα των ντόπιων!
Σύμφωνα με την παράδοση, τα παλαιότερα χρόνια όπου τίποτα δεν πήγαινε χαμένο, οι Ανωχωρίτες είχαν μηχανευτεί έναν έξυπνο και μοναδικό τρόπο να εκμεταλλεύονται κάθε μέρος του χοιρινού. Έτσι, ως και σήμερα, κρατούν το χοντρό στρώμα λίπους από το δέρμα του απ' το οποίο αφαιρούν την επιδερμίδα. Στη συνέχεια κόβουν το λίπος με το κρέας σε μικρά κομμάτια και το λιώνουν σε ένα καζάνι. Αφού αφαιρούν το ρευστό λίπος μένει ένα ξεροψημένο εξωτερικά, αλλά πολύ τρυφερό εσωτερικά, μικρό κομμάτι κρέατος. Έτσι γεννιούνται οι περίφημες τσιγαρίθρες, ή τσιγαρίδες, αγαπημένος μεζές μικρών και μεγάλων!