user_mobilelogo
syn_perif
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μ' επιμονή και μεθοδικότητα, κατάφερε μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία να εξασφαλίσει πιστώσεις που φτάνουν τα 25.800.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου το οποίο επί πολλά χρόνια παρέμενε ασυντήρητο.
Αυτό επεσήμανε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή.

«Κάναμε μια τιτάνια προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους. Η δουλειά που έχει ήδη ξεκινήσει στη συντήρηση των δρόμων της Δυτικής Ελλάδας είναι ένα έργο μεγάλου βεληνεκούς που θα βελτιώσει αποφασιστικά την οδική ασφάλεια. Οι δρόμοι για πολύ καιρό ήσαν ασυντήρητοι και αυτό είναι μια πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

«Παραλάβαμε 4.000 χιλιόμετρα οδικού επαρχιακού οδικού δικτύου και 700 χιλιόμετρα εθνικού οδικού δικτύου. Δηλαδή, παραλάβαμε συνολικά 4.700 χιλιόμετρα οδικού δικτύου. Για να έχουμε μια αίσθηση του μεγέθους σας λέω ότι το συνολικό μήκος του οδικού δικτύου που παραλάβαμε είναι 4.700 χιλιόμετρα που είναι, περίπου, η απόσταση Αθήνα - Παρίσι και Παρίσι - Αθήνα. Είναι φανερό ότι ένα τόσο εκτεταμένο οδικό δίκτυο έχει τεράστιες ανάγκες διαρκούς συντήρησης», πρόσθεσε ο κ. Κατσιφάρας.

Και, συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι το οδικό δίκτυο περιήλθε στην δικαιοδοσία της αιρετής Περιφέρειας σε μια κατάσταση όπου ουσιαστικά κάθε εργασία συντήρησης είχε διακοπεί από το 2007 λόγω έλλειψης πόρων. «Είναι, επίσης, γνωστό ότι παραλάβαμε μεν την αρμοδιότητα χωρίς όμως να μας μεταφερθούν και πόροι για την άσκησή της. Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες συναντήσαμε οξυμμένα προβλήματα και δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι παραλάβαμε ένα οδικό δίκτυο σε συνθήκες κατάρρευσης», σημείωσε ο Περιφερειάρχης. «Αυτό σημαίνει άπειρα προβλήματα που τα αναφέρουμε ενδεικτικά.
-Φθορές στα οδοστρώματα, στην οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, στη φωτεινή σηματοδότηση και στον ηλεκτροφωτισμό
-Στον καθαρισμό των νησίδων και των πρανών.
-Στον καθαρισμό των ανισόπεδων διαβάσεων και στη συντήρηση των αντλιοστασίων τους.
-Στη συντήρηση του εξοπλισμού ασφαλείας όπως είναι τα στηθαία.
-Στην προσαρμογή των οδοστρωμάτων όσον αφορά την περισυλλογή των ομβρίων υδάτων».

ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι για το εθνικό οδικό δίκτυο βρίσκονται στην τελική φάση δρομολόγησης:
-22 Εργολαβίες για το σύνολο του Εθνικού Οδικού Δικτύου, ποσού 18.850.000 ευρώ.
-Εξ αυτών οι επτά εργολαβίες, συνολικού ποσού 13.800.000 είναι στοχευμένες στους μεγάλους άξονες:
-Δύο έργα 8.000.000 ευρώ για την παλιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) με 6 συνολικά υποέργα.
-Τρείς ανοιχτές εργολαβίες ύψους 1.300.000 ευρώ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες κατανεμημένες ως εξής

 • 550.000 για την Αιτωλοακαρνανία
 • 400.000 για την Αχαΐα
 • 350.000 για την Ηλεία

-Μια εργολαβία για την Πατρών-Πύργου ύψους 1.500.000 ευρώ.
-Μια εργολαβία για την Αντιρρίου - Ιωαννίνων ύψους 3.000.000 ευρώ.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ - ΦΑΝΑΡΙΑ

 • 12 εργολαβίες συνολικού ποσού 1.695.000.
 • 1.300.000 ευρώ που αφορά στην εγκατάσταση ενός νέου, σύγχρονου Κέντρου Φωτεινής Σηματοδότησης.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Αιτωλοακαρνανία
Υλοποιούνται 14 εργολαβίες συνολικού ποσού 4.500.000 ευρώ.

 • 8 εργολαβίες από ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι 2011), περίπου 1.400.000 ευρώ.
 • 6 εργολαβίες από ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) ποσού περίπου 3.100.00 ευρώ.

Αχαΐα
Υλοποιούνται 7 εργολαβίες συνολικού ποσού 1.580.000 ευρώ.

 • 3 εργολαβίες από ΚΑΠ 2011 ποσού 550.000 ευρώ.
 • 1 εργολαβία 350.000 από ΤΕΟ.
 • 3 εργολαβίες ποσού 1.275.000 ευρώ από ΠΔΕ.
 • Συντάσσονται 6 νέες μελέτες από ΚΑΠ 2012.

Ηλεία
Υλοποιούνται 5 εργολαβίες (ΚΑΠ 2011) συνολικού ποσού 870.000 ευρώ.

 • 13 νέα έργα (ΚΑΠ 2012) ποσού 1.650.000 ευρώ.

Συνολικά, όπως σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου διατίθενται 6.950.000 ευρώ και για το εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας ποσό 18.850.000 ευρώ.

Εξάλλου ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη Μικρή Περιμετρική της Πάτρας, αφού υπογράμμισε τις σοβαρές τεχνικές και νομικές εκκρεμότητες υπό τις οποίες παρελήφθη το έργο, ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Οκτώβριο θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα ολοκληρώσει το σύνολο των υπολειπόμενων εργασιών, χωρίς τούτο καθώς τόνισε «να αίρει τις δυνατότητες της Περιφέρειας για περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις.

Επιπλέον ο Απόστολος Κατσιφάρας τοποθετήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο και για το ζήτημα της Ολύμπιας και της Ιόνιας οδού. «Όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα», υπογράμμισε, «η νέα κυβέρνηση εν πολλοίς θα κριθεί από την ικανότητά της να επανεκκινήσει αυτά τα δύο έργα», ενώ, επίσης, υπενθύμισε τη σχετική προετοιμασία για την αναχρηματοδότηση των έργων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που, καθώς ανέφερε, υπήρξε και πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλο, Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή και την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου για τη δουλειά τους στα ζητήματα του οδικού δικτύου ενώ, επίσης, ευχαρίστησε και τα στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και των Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

«Είναι γνωστό ότι τα συστήματα φωτεινής σηματοδότησης, σ' όλη την Περιφέρεια, κατά καιρούς παρουσιάζουν προβλήματα ενώ πολλές φορές καθυστέρηση παρατηρείται και στην αποκατάσταση των βλαβών», τόνισε ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος, στη διάρκεια της συνέντευξης, στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της φωτεινής σηματοδότησης που καταβάλλει η Περιφέρεια.

Και πρόσθεσε: «Δεν σας κρύβω ότι είναι ένα από τα ζητήματα που μας απασχόλησαν πολύ σοβαρά από τις πρώτες μέρες που περιήλθε στην δικαιοδοσία της αιρετής Περιφέρειας η σχετική αρμοδιότητα, πέρυσι τον Ιούλιο. Και αυτό γιατί δεν υπήρχαν επιπλέον πόροι ενώ ήταν γνωστά και τα χρόνια προβλήματα που υπήρχαν στη συντήρηση. Συνεργαστήκαμε άψογα με τις Υπηρεσίες μας και σήμερα είμαστε σε θέση ν' ανακοινώσουμε ότι προχωράμε στην κατάθεση Τεχνικού Δελτίου για ένταξη στο ΕΣΠΑ του πιο σημαντικού έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των συστημάτων φωτεινής σηματοδότησης που συντελέστηκε την τελευταία 15ετία στη Δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 1.300.000 ευρώ που αφορά, κατά κύριο λόγο, στην εγκατάσταση ενός νέου, σύγχρονου Κέντρου Φωτεινής Σηματοδότησης το οποίο θα ενισχύσει αποφασιστικά την ασφάλεια πεζών και οδηγών, την πρόληψη των ατυχημάτων και θα ταυτόχρονα θα δώσει νέες δυνατότητες στην διαχείριση της κυκλοφορίας.

Το νέο Κέντρο Φωτεινής Σηματοδότησης θα έχει την δυνατότητα:
-Να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την λειτουργία των φαναριών σ' όλη την Περιφέρεια και να καταγράφει αυτόματα τις βλάβες. Αμέσως θα ειδοποιούνται και θα επεμβαίνουν τ' αρμόδια συνεργεία για την αποκατάσταση κάθε βλάβης. Με το που θα αποκαθίσταται η βλάβη επίσης αυτόματα θα ενημερώνεται το Κέντρο. Έτσι, θα έχουμε σε ζωντανό χρόνο εικόνα για το που υπάρχουν βλάβες, πότε επενέβησαν τα συνεργεία και πόσος χρόνος χρειάστηκε για την αποκατάσταση.

Παράλληλα, το Κέντρο Φωτεινής Σηματοδότησης, με την προσθήκη του κατάλληλου λογισμικού θα μπορεί αργότερα να εξελιχθεί σε ένα πλήρες Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας στα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας. Να συλλέγει κυκλοφοριακά δεδομένα, να παρακολουθεί τις κυκλοφοριακές συνθήκες, να συγχρονίζει τους σηματοδότες σε κεντρικές αρτηρίες, να εφαρμόζει προγράμματα προτεραιότητας στα οχήματα των δημοσίων συγκοινωνιών κ.α.

Όπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα ριζικού εκσυγχρονισμού των συστημάτων φωτεινής σηματοδότησης καθώς στο έργο, πέραν του Κέντρου Φωτεινής Σηματοδότησης, εντάσσεται και η εγκατάσταση στα φανάρια νέων ρυθμιστών, τελευταίας τεχνολογίας, που θα αντικαταστήσουν τον σημερινό πεπαλαιωμένο εξοπλισμό ο οποίος ευθύνεται τις περισσότερες φορές για τις βλάβες που προκύπτουν.

Θέλω ακόμη να τονίσω ότι πρόκειται για ένα έργο που θα υλοποιηθεί σε μία φάση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα, Αγρίνιο, Αίγιο, Πύργος, Αντίρριο, Μεσολόγγι, Ακράτα, Αμαλιάδα, Ανδραβίδα, Ζαχάρω, Γαστούνη). Ένα έργο απολύτως ώριμο προς ένταξη, αφού οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν ήδη καταγράψει για όλες τις πόλεις το υφιστάμενο σύστημα φωτεινής σηματοδότησης από το οποίο απορρέει ποιοι ρυθμιστές θα μείνουν, ποιοι θα αναβαθμιστούν και ποιοι θα αντικατασταθούν.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ

Νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία και η εγκατάσταση νέων φωτεινών σηματοδοτών που δρομολογεί η Περιφέρεια σε επικίνδυνες διασταυρώσεις στην Πάτρα και στην Ηλεία. Και μάλιστα με πόρους που προέρχονται απ' το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Πριν λίγες μέρες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε ποσό ύψους 640.000 ευρώ για έργα τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών τα οποία θα δημοπρατηθούν άμεσα και τα οποία είναι τα εξής:

Α. ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
• Στους κόμβους: Κορίνθου - Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (Κ- 186), β) Κορίνθου - Σατωβριάνδου και γ) Καρόλου - Μουρούζη (Κ-172), ύψους 250.000 ευρώ.
• στον κόμβο Δημοκρατίας - Ειρήνης και Φιλίας στα Δεμένικα εντός της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδος, ύψους 100.000 ευρώ
• στον κόμβο Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου - Μεσολογγίου (Κ-177), ύψους 90.000 ευρώ

Β. ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

*Στον κόμβο επί της νέας εθνικής οδού Πατρών - Πύργου με την επαρχιακή οδό Ανδραβίδας - Τραγανού, ύψους 100.000 ευρώ.
*Στον κόμβο επί της νέας εθνικής οδού Πατρών - Πύργου προς Βούναργο της Δημοτικής Ενότητας Ιαρδανού, ύψους 100.000 ευρώ, έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και είναι, επίσης, προς δημοπράτηση.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπέβαλε τα σχετικά Τεχνικά Δελτία, για ένταξη των έργων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στις αρχές του έτους, τα οποία και εγκρίθηκαν τον Απρίλιο του 2012.
Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα υπογράφεται Σύμβαση συντήρησης και λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, ύψους 400.000 ευρώ, για ένα χρόνο, μετά από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο αντικείμενο».

Δείτε  εδώ τους σχετικούς πίνακες με το σύνολο των παρεμβάσεων.

Επικαιρότητα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
Δήμος Ναυπακτίας - Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την ασθένεια των πλατάνων εν όψει της επίσκεψης του ειδικού κλιμακίου
Όλα έτοιμα στα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπακτίας εν όψει της επαναλειτουργίας τους
Δήμος Ναυπακτίας - Το Seatrac θα τοποθετηθεί φέτος νωρίτερα στην παραλία Ψανής
Ἡ θεολογία τῆς Ἐκκλησίας γιά τήν θεία Κοινωνία
Ὁ Ναυπάκτου Ἱερόθεος στό NafpaktiaNews-ΙΟΝΙΑΝ: «Ἀνθρώπινες σχέσεις καί Ἐκκλησία» (συνέντευξη-video)
Ανανέωση στόλου και εγκατάσταση συστήματος GPS με στόχο την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού και την αποτελεσματικότερη οργάνωση
Ν. Φαρμάκης: «Πόντος, έν άστρον φωτεινόν… Για πάντα!»
Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο
Ναύπακτος: Ἡ πρώτη Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία μέ πιστούς, μετά ἀπό δύο μῆνες
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 19/5/2020
Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου - 17.000.000€ Ιδιωτικές επενδύσεις περιμένουν να ξεκινήσουν σε Ναύπακτο – Μεσολόγγι – Αστακό
Συγχαρητήρια Συνοδική Ἐπιστολή στόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ἱερόθεο
Παράλληλη λαϊκή αγορά από αυτό το Σάββατο στην Ναύπακτο
Ἱερατική Σύναξη Ἱ. Μητροπόλεως Ναυπάκτου ἐν ὄψει τοῦ ἀνοίγματος τῶν Ἱ. Ναῶν γιά Μυστήρια
Ν. Φαρμάκης: «Βάζουμε τέλος στον αντιαναπτυξιακό κατακερματισμό έργων και τις ανισότητες. Το νέο τεχνικό πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές και στοχεύει σε ανάπτυξη για όλους!»
Επιστολή Ν. Φαρμάκη σε Μ. Βορίδη για τα Σχέδια Βελτίωσης
Συνάντηση Μαρίας Σαλμά και Θεόδωρου Βασιλόπουλου με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας
Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας
Δήμος Ναυπακτίας - Σταδιακή επαναλειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων
Με γοργούς ρυθμούς οι καθαρισμοί σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας
Δήμος Ναυπακτίας - Ηλεκτρονικά στη διάθεση των δημοτών 10 δημοφιλή πιστοποιητικά
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 11/5/2020
ΟΕΒΕΣΝΔ - Προτάσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης για τη στήριξη των επιχειρήσεων από την κρίση
Δράσεις ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων της ΠΔΕ
Νεκτάριος Φαρμάκης: «Θέλουμε η έρευνα να απαντάει στις πραγματικές ανάγκες»
Ηλεκτρονική Διαβούλευση για τον τουρισμό και την τοπική οικονομική ανάπτυξη
Ο Κ. Καραγκούνης για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στα ΤΟΕΒ
Επικοινωνία του Σπ. Λιβανού με τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα της εστίασης
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στον «Εθνικό Κήρυκα» ΗΠΑ
Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου - Άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα 4/5/2020
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 29/4/2020
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη του ANT1 (27 Απριλίου)
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας στην εκπομπή mega magazino του ΜΕΓΑ (27 Απριλίου)
Δήμος Ναυπακτίας - Η αλήθεια με στοιχεία για την επιλογή του υλικού της ανάπλασης
2,4 εκ. ευρώ για συντήρηση ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Συνέντευξη τοῦ Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ἱεροθέου στόν «Ἐθνικό Κήρυκα»
Σε πλύσεις και απολυμάνσεις των κάδων απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Ναυπακτίας - Συνεχίζονται οι δράσεις προστασίας της δημόσιας υγείας
Έως τις 15 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
Ὁ Ναυπάκτου Ἱερόθεος στό Nafpaktia News γιά τό διακόνημα τῆς ἐκπροσωπήσεως τῆς Ἱερᾶς Συνόδου (video)
Ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για την προμήθεια τροφίμων και ειδών υγιεινής από τους οικονομικά ευάλωτους δημότες
Συνδιαμόρφωση σχεδίου για την τόνωση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας
Το μήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 - 4 - 1829)
Πασχαλινή Ἐγκύκλιος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱεροθέου
Τό κήρυγμα τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου κατά τήν Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Σαββάτου (video)
Ναυπάκτου Ἱερόθεος. Ὁμιλία στόν Ἐπιτάφιο (video)
Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Λόγοι τήν Μεγάλη Πέμπτη γιά τόν θεῖο ἔρωτα καί τήν Μ. Παρασκευή γιά τήν ἐγκατάλειψη τοῦ Θεοῦ (2 video)
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την Ανάσταση και το Πάσχα
Μήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας για το Πάσχα
Ενίσχυση αθλητικών υποδομών της Δυτικής Ελλάδας
Το νέο βίντεο «Συμμετέχουμε!» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σπύρου Ματθαιόπουλου
Παράταση ημερομηνίας υποβολής προσφοράς στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης του ακινήτου των πρώην Εργοταξιακών Χώρων του έργου ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου
Δήμος Ναυπακτίας - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας
Επίσκεψη του Δημάρχου Ναυπακτίας στους οικισμούς των Ρομά στη Μαμουλάδα και το Αντίρριο
Δήμος Ναυπακτίας - Δίπλα στον πολίτη
Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ναυπακτίας και του Αντιδημάρχου Κοιν. Αλληλεγγύης για τον COVID-19
Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας.
Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου - "Αλλάζω Σελίδα...από τη Βιβλιοθήκη στο Σπίτι"
Δήμος Ναυπακτίας - Προχωρά η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη καθαριότητας-φωτισμού και κοινοχρήστων χώρων
Απαντήσεις του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» – ΣΚΑΙ tv

Πολιτισμός - Σύλλογοι

"Ο εν Πάτραις Ναυπακτιακός Σύνδεσμος»: Από τους Αγ. Πάντες… στον Αγ. Χαράλαμπο
Ναυπακτιακός Σύνδεσμος Εν Πάτραις - "Ο Άγιος Χαράλαμπος" - Nαυπακτιακή Φωνή
Καταφύγιο Ναυπακτίας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ»
Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Σύλλογος των Απανταχού Χομοριτών - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Αράχωβα Ορεινής Ναυπακτίας - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Σύλλογος των Απανταχού Χομοριτών - Ακύρωση συνεστίασης
Σύλλογος Τερψιθεατών - Αναβολή Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου
Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας - Αναβολή του ετήσιου χορού
Ετήσιος χορός του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας
Το νέο Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Περκιωτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ετήσιος χορός του Σύλλογου Δορβιτσωτών "Η Αναγέννηση"
Σύλλογος Ποκιστιάνων Ναυπακτίας - Συνοπτική παρουσίαση του έργου του συλλόγου στη δεκαετία 2009-2019
Κοπή πίτας του Σωματείου Μουσικών "Ορφέας"
Ετήσιος χορός - κοπή πίτας του Συλλόγου Στρανωμιτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ετήσιος χορός και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κυδωνιωτών Ναυπακτίας "Η Γούστιανη"
Αρχαιότητες στην πόλη της Ναυπάκτου
Σύλλογος Δορβιτσωτών " Η Αναγέννηση" - Αναβολή ετήσιου χορού
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου - Εθελοντική Αιμοδοσία
Κοπή πίτας του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Περκιωτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ο Δήμος Ναυπακτίας δημιουργεί Επιτροπή Προσβασιμότητας μετά από αίτημα του Συλλόγου "ΑΛΚΥΟΝΗ"
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου - Κοπή πίτας
Ο Σύλλογος Στρανωμιτών Ναυπακτίας " Ο Άγιος Νικόλαος" στην εκδήλωση της ΠΑΝ.ΣΥ.
Ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου εὐλόγησε τήν βασιλόπιτα τῶν Ναυπακτίων Πατρῶν
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βελβινιωτών "Η Αγία Τριάδα" - Κοπή πίτας
Ναύπακτος: Ιστορική αναδρομή του Λεπάντο
Συλλόγος Ελευθέριανιτών Ναυπακτίας "Η Αγία Παρασκευή" - Κοπή πίτας
Σύλλογος Στρανωμιτών "Ο Άγιος Νικόλαος" - Εορταστικό Αντάμωμα
Η ΑΛΚΥΟΝΗ διεκδικεί, ο Δήμαρχος δεσμεύεται
Νεοχώρι Ναυπακτίας - Γιορτή Βραστού 2019
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας "Ο Άγιος Αθανάσιος" - Βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Λάκη Καλαβρουζιώτη
Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών (Ε.ΝΑ.Μ.) - Όργανα της Εταιρείας
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας "Ο Άγιος Αθανάσιος" - Ανάβαση Κλόκοβας
Σύλλογος Καστανιωτών Ναυπακτίας "Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος" - Έκδοση ημερολογίου 2020
Β΄ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο - Πρόγραμμα Συνεδρίου
Nέο Δ.Σ στό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Δημητρίου
Εκδήλωση στη Μανδρινή Ναυπακτίας
14ο Αντάμωμα Απανταχού Ποδιωτών
Σύλλογος Κρυονεριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”- Γιορτή «Γιορτή μελιού & καρυδιού»-μουσικοχορευτική βραδιά μΣύλλογος Κρυονεριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”: Γιορτή Μελιού & Καρυδιού
Πολιτιστικός Σύλλογος Ριγανιωτών - Γιορτή της νεολαίας 2018
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Κλεπά
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Αχλαδόκαστρο
Αντάμωμα των Απανταχού Καστανιωτών
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στράνωμας - Αντάμωμα στο Καρέλι
Σύλλογος Απανταχού Φαμηλιωτών - Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2018
Το ετήσιο καλοκαιρινό αντάμωμα στον Πέρκο
Καλοκαιρινή συνάντηση της Αδελφότητας Ναυπακτίων "Ο Έπαχτος"
Σύλλογος Κεντρικής - Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων
Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιτιωτών - Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων
Σύλλογος Ποκιστιάνων - Αντάμωμα 2018
Πρόγραμμα εκδηλώσεων των Συλλόγων του Πλατάνου
Ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Απανταχού Παλαιοπυργιωτών
Σύλλογος Χομοριτών Ναυπακτίας - Εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας του χωριού / Αντάμωμα
Σύλλογος Δορβιτσωτών Ναυπακτίας - Εκδήλωση Μνήμης, Αναγνώρισης και Τιμής
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ναυπακτίας 2018
Παρουσίαση νέων βιβλίων
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ναυπακτίας 2017
Η Ναυπακτιακή Πίτα στην Πάτρα
Αντάμωμα Απανταχού Χομοριτών Ναυπακτίας 2016
Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών - Νέες εκδόσεις βιβλίων