user_mobilelogo
deyanΣτις 15/6, μετά από τρεισήμισι ώρες συνεδρίαση, διακόπηκε μια πολύ σημαντική συζήτηση για το μέλλον της επιχείρησης, στο δ.σ. της ΔΕΥΑΝ. Αιτία η επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ και ειδικό σύμβουλο του κ. Μπουλέ. Διαβάστε τη σχετική δήλωση του μέλους του δ.σ. της ΔΕΥΑΝ, δημοτικού συμβούλου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, Κ. Καρακώστα.Δημοτική Επιχείρηση Ύβρεων και Αποχέτευσης Ναυπάκτου


Δυστυχώς στα όσα ζήσαμε στο δ.σ. της ΔΕΥΑΝ το βράδυ της 15/6/11, δεν μπορεί να δοθεί διαφορετικός τίτλος. Οι ύβρεις που εκτοξεύτηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ και ειδικό σύμβουλο του κ. Μπουλέ είναι τέτοιες που είναι αδύνατον να μεταφερθούν σε αυτή την δήλωση ούτε και ήταν δυνατό να καταγραφούν στα πρακτικά της συνεδρίασης. Το άρωμα αποχέτευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν οφειλόταν σε διαρροή του δικτύου αλλά στη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
Σε μια σημαντική συνεδρίαση για το μέλλον της επιχείρησης, έπρεπε να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011 (ακόμη δεν έχει φέρει συγκεκριμένη πρόταση η παράταξη του κ. Μπουλέ) και την τιμολογιακή πολιτική. Όμως η συζήτηση διακόπηκε και δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αφού οι ελαφρότερες εκφράσεις που εκτοξεύτηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ ήταν οι «είσαι καραγκιόζης», «θα φύγεις από εδώ μέσα» και άλλες που δεν γράφονται ούτε λέγονται. Θύμα του ο διευθυντής της ΔΕΥΑΝ, αλλά ουσιαστικά το σύνολο των εργαζόμενων της επιχείρησης που στοχοποιήθηκαν γιατί δήθεν πληρώνονται «παράνομα» επιδόματα. Δεν είναι τυχαίο το ότι σε παλιότερη συνεδρίαση υπήρξε επίθεση και στον πρόεδρο του σωματείου της επιχείρησης.

Μεγάλη είναι και η ευθύνη του προέδρου της ΔΕΥΑΝ, που δεν απέτρεψε αυτή την συμπεριφορά και κατάφερε μετά από μια συνεδρίαση τρεισήμισι ωρών να μην πάρουμε καμιά ουσιαστική απόφαση. Εκτός αυτού παρ' όλο που είχαμε συγκεκριμένες εισηγήσεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, η παράταξη του κ. Μπουλέ δεν κατέθεσε άποψη, ενώ κάποια μέλη της επαναλάμβαναν προσωπικές απόψεις με στοχοποιημένους το σύνολο των εργαζόμενων. Ενώ λοιπόν με ευθύνη της παράταξης του κ. Μπουλέ η ΔΕΥΑΝ δεν έχει προϋπολογισμό για το 2011, δεν έχει πρόγραμμα εξυγίανσης και αφήνεται να βουλιάξει στα χρέη που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, ο πρόεδρος της επιχείρησης δεν μπορεί ούτε την συνεδρίαση του δ.σ. να εξασφαλίσει.
Αντ' αυτού όμως, περιφέρει τον εαυτό του, συνεντευξιαζόμενο και αυτοθαυμαζόμενο για το μεγάλο έργο που παράγει, σε εφημερίδα συναγωνιστή του στην παράταξη του κ. Μπουλέ.
Σε αυτή την συνέντευξη απάντησε σε «σκληρές» ερωτήσεις του τύπου:

  • Πως τα καταφέρνετε και είστε τόσο καλοί και αποτελεσματικοί;
  • Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης σας κ. Μπουλές πώς σας ενέπνευσε; Με την εργατικότητά του με την εμπειρία του ή με το όραμά του;

Άξιος ο μισθός τους!
Τελικά γίνεται κανόνας για τις δημόσιες τοποθετήσεις της παράταξης αλλά και του συγκεκριμένου δημοσιογράφου - οπαδού, η φράση «στον καθρέπτη μου κοιτιέμαι κι από μόνος μου αγαπιέμαι». Γι αυτό και δεν ανέχονται τον αντίλογο.
Κι όμως ο κάθε πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ θα έπρεπε να είχε αποδείξει την ικανότητά του στην διοίκηση και να έχει καταθέσει άποψη για το έργο της επιχείρησης. Αντί γι αυτό η επιχείρηση υφίσταται (στο παρελθόν αλλά και τώρα) ως προέδρους, ανθρώπους που έρχονται από το πουθενά και το μόνο που έχουν αποδείξει είναι η πολιτική τους φιλία με τον εκάστοτε δήμαρχο.

Για κάθε συνδημότη μας είναι φανερό ότι η ΔΕΥΑΝ είναι σε άσχημη οικονομική θέση. Την έφεραν σε αυτή όμως, όχι οι δικές της αποφάσεις αλλά παλιότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Νταουσάνης (και μαζί του ο κ. Γούλας που σήμερα εργάζεται για τον κ. Μπουλέ) έστειλαν το έργο της αποχέτευσης στη Νομαρχία και καταχρέωσαν την ΔΕΥΑΝ. Ο κ. Παπαθανάσης (και μαζί του ο κ. Σικώλας που σήμερα εργάζεται για τον κ. Μπουλέ) συνέχισαν την «καλή» δουλειά και έφθασαν το έργο, στα όρια της απένταξης. Η παράταξη του κ. Μπουλέ σήμερα είναι έτοιμη να πληρώσει πανωπροίκι 2 εκ. ευρώ στον εργολάβο της αποχέτευσης με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ και τον δήμαρχο απλούς θεατές αυτής της εξέλιξης. Η παράταξη του κ. Μπουλέ βάζει την ΔΕΥΑΝ να πληρώσει το δάνειο στην τράπεζα Πειραιώς που πάρθηκε με εγγυητή τον δήμο, σπρώχνοντάς την όλο και πιο πολύ στον γκρεμό. Κι όμως το δάνειο πάρθηκε για να καλύψει τις ολιγωρίες του δήμου και όχι της ΔΕΥΑΝ, όλο το προηγούμενο διάστημα. Κι εδώ μιλάμε για ολιγωρίες και λάθη που κόστισαν στην ΔΕΥΑΝ πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Έτσι εξηγείται και η πρωτοφανής επίθεση στους εργαζόμενους. Ο κ. Μπουλές και η παράταξή του ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους. Δεν μπορεί να αγγίξει το παρελθόν, δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες, δεν μπορεί να υπερασπίσει ούτε την νομιμότητα. Και κυρίως, δεν μπορεί να δουλέψει στην κατεύθυνση της εξυγίανσης της επιχείρησης δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση για το πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση προσήλθα για να καταθέσω την πρόταση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για το πώς θα ξεφύγει από τον κλοιό των χρεών η επιχείρηση. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ. Από τη μια γιατί η πλειοψηφία αρνήθηκε να καταθέσει δική της πρόταση ούτε και πήρε θέση για τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και αφ' ετέρου γιατί η συνεδρίαση με ευθύνη του προέδρου και του αντιπροέδρου είχε την τραγική κατάληξη που περιγράφεται στην αρχή. Δεν θα αποφύγουν πάντως της ουσιαστική συζήτηση. Κι εδώ δεν μπορούν να «βαρέσουν κανόνι» όπως στην περίπτωση της ΑΝ.ΝΑ. Θα υποχρεωθούν να δουλέψουν, να καταθέσουν άποψη και θα κριθούν για όλα αυτά. Γι αυτό εξ άλλου κατέληξα στην απόφαση να μιλήσω δημόσια για όλα τα παραπάνω. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το να ξεφύγει η ΔΕΥΑΝ από την μέγγενη των χρεών, να οργανωθεί σωστά στο νέο τοπίο και να αφεθεί (χωρίς ίντριγκες) να δουλέψει προς όφελος των δημοτών. Κι αν ο κ. Μπουλές και η παράταξή του έχει άλλα σχέδια, η κοινωνία (ενημερωμένη για όσα συμβαίνουν) δεν πρέπει να τους το επιτρέψει.


Υ.Γ. Έχετε δίκιο κ. Μπουλέ και κ. Τσούμα.
Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι.
Ευτυχώς!


Με βαθιά λύπη για τα όσα συνέβησαν,
και βαθιά ανησυχία για το μέλλον της ΔΕΥΑΝ
Κώστας Καρακώστας μέλος του δ.σ. της ΔΕΥΑΝ

Επικαιρότητα

Δήμος Ναυπακτίας: Με δόσεις το ετήσιο τέλος κοινοχρήστων χώρων για το 2020 Σ.Παπαβασιλείου: «Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας»
Δήμος Ναυπακτίας - Συνέντευξη τύπου για τη σοβαρή ασθένεια των πλατάνων
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
Δήμος Ναυπακτίας - Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την ασθένεια των πλατάνων εν όψει της επίσκεψης του ειδικού κλιμακίου
Όλα έτοιμα στα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπακτίας εν όψει της επαναλειτουργίας τους
Δήμος Ναυπακτίας - Το Seatrac θα τοποθετηθεί φέτος νωρίτερα στην παραλία Ψανής
Ἡ θεολογία τῆς Ἐκκλησίας γιά τήν θεία Κοινωνία
Ὁ Ναυπάκτου Ἱερόθεος στό NafpaktiaNews-ΙΟΝΙΑΝ: «Ἀνθρώπινες σχέσεις καί Ἐκκλησία» (συνέντευξη-video)
Ανανέωση στόλου και εγκατάσταση συστήματος GPS με στόχο την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού και την αποτελεσματικότερη οργάνωση
Ν. Φαρμάκης: «Πόντος, έν άστρον φωτεινόν… Για πάντα!»
Συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή το Περιφερειακό Συμβούλιο
Ναύπακτος: Ἡ πρώτη Ἀρχιερατική θεία Λειτουργία μέ πιστούς, μετά ἀπό δύο μῆνες
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 19/5/2020
Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου - 17.000.000€ Ιδιωτικές επενδύσεις περιμένουν να ξεκινήσουν σε Ναύπακτο – Μεσολόγγι – Αστακό
Συγχαρητήρια Συνοδική Ἐπιστολή στόν Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ἱερόθεο
Παράλληλη λαϊκή αγορά από αυτό το Σάββατο στην Ναύπακτο
Ἱερατική Σύναξη Ἱ. Μητροπόλεως Ναυπάκτου ἐν ὄψει τοῦ ἀνοίγματος τῶν Ἱ. Ναῶν γιά Μυστήρια
Ν. Φαρμάκης: «Βάζουμε τέλος στον αντιαναπτυξιακό κατακερματισμό έργων και τις ανισότητες. Το νέο τεχνικό πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές και στοχεύει σε ανάπτυξη για όλους!»
Επιστολή Ν. Φαρμάκη σε Μ. Βορίδη για τα Σχέδια Βελτίωσης
Συνάντηση Μαρίας Σαλμά και Θεόδωρου Βασιλόπουλου με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας
Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας
Δήμος Ναυπακτίας - Σταδιακή επαναλειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων
Με γοργούς ρυθμούς οι καθαρισμοί σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας
Δήμος Ναυπακτίας - Ηλεκτρονικά στη διάθεση των δημοτών 10 δημοφιλή πιστοποιητικά
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 11/5/2020
ΟΕΒΕΣΝΔ - Προτάσεις στην Επιτροπή Διαβούλευσης για τη στήριξη των επιχειρήσεων από την κρίση
Δράσεις ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων της ΠΔΕ
Νεκτάριος Φαρμάκης: «Θέλουμε η έρευνα να απαντάει στις πραγματικές ανάγκες»
Ηλεκτρονική Διαβούλευση για τον τουρισμό και την τοπική οικονομική ανάπτυξη
Ο Κ. Καραγκούνης για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στα ΤΟΕΒ
Επικοινωνία του Σπ. Λιβανού με τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα της εστίασης
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στον «Εθνικό Κήρυκα» ΗΠΑ
Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου - Άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα 4/5/2020
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας – 29/4/2020
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη του ANT1 (27 Απριλίου)
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας στην εκπομπή mega magazino του ΜΕΓΑ (27 Απριλίου)
Δήμος Ναυπακτίας - Η αλήθεια με στοιχεία για την επιλογή του υλικού της ανάπλασης
2,4 εκ. ευρώ για συντήρηση ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Συνέντευξη τοῦ Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ἱεροθέου στόν «Ἐθνικό Κήρυκα»
Σε πλύσεις και απολυμάνσεις των κάδων απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Ναυπακτίας - Συνεχίζονται οι δράσεις προστασίας της δημόσιας υγείας
Έως τις 15 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων στα ΚΕΠ για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
Ὁ Ναυπάκτου Ἱερόθεος στό Nafpaktia News γιά τό διακόνημα τῆς ἐκπροσωπήσεως τῆς Ἱερᾶς Συνόδου (video)
Ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για την προμήθεια τροφίμων και ειδών υγιεινής από τους οικονομικά ευάλωτους δημότες
Συνδιαμόρφωση σχεδίου για την τόνωση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας
Το μήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας για την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 - 4 - 1829)
Πασχαλινή Ἐγκύκλιος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱεροθέου
Τό κήρυγμα τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου κατά τήν Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Σαββάτου (video)
Ναυπάκτου Ἱερόθεος. Ὁμιλία στόν Ἐπιτάφιο (video)
Ναυπάκτου Ἱερόθεος: Λόγοι τήν Μεγάλη Πέμπτη γιά τόν θεῖο ἔρωτα καί τήν Μ. Παρασκευή γιά τήν ἐγκατάλειψη τοῦ Θεοῦ (2 video)
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, για την Ανάσταση και το Πάσχα
Μήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας για το Πάσχα
Ενίσχυση αθλητικών υποδομών της Δυτικής Ελλάδας
Το νέο βίντεο «Συμμετέχουμε!» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Σπύρου Ματθαιόπουλου
Παράταση ημερομηνίας υποβολής προσφοράς στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης του ακινήτου των πρώην Εργοταξιακών Χώρων του έργου ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου
Δήμος Ναυπακτίας - Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας
Επίσκεψη του Δημάρχου Ναυπακτίας στους οικισμούς των Ρομά στη Μαμουλάδα και το Αντίρριο
Δήμος Ναυπακτίας - Δίπλα στον πολίτη
Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Ναυπακτίας και του Αντιδημάρχου Κοιν. Αλληλεγγύης για τον COVID-19
Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας.
Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου - "Αλλάζω Σελίδα...από τη Βιβλιοθήκη στο Σπίτι"

Πολιτισμός - Σύλλογοι

"Ο εν Πάτραις Ναυπακτιακός Σύνδεσμος»: Από τους Αγ. Πάντες… στον Αγ. Χαράλαμπο
Ναυπακτιακός Σύνδεσμος Εν Πάτραις - "Ο Άγιος Χαράλαμπος" - Nαυπακτιακή Φωνή
Καταφύγιο Ναυπακτίας «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ»
Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Σύλλογος των Απανταχού Χομοριτών - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Αράχωβα Ορεινής Ναυπακτίας - ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Σύλλογος των Απανταχού Χομοριτών - Ακύρωση συνεστίασης
Σύλλογος Τερψιθεατών - Αναβολή Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου
Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας - Αναβολή του ετήσιου χορού
Ετήσιος χορός του Συλλόγου Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας
Το νέο Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Περκιωτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ετήσιος χορός του Σύλλογου Δορβιτσωτών "Η Αναγέννηση"
Σύλλογος Ποκιστιάνων Ναυπακτίας - Συνοπτική παρουσίαση του έργου του συλλόγου στη δεκαετία 2009-2019
Κοπή πίτας του Σωματείου Μουσικών "Ορφέας"
Ετήσιος χορός - κοπή πίτας του Συλλόγου Στρανωμιτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ετήσιος χορός και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κυδωνιωτών Ναυπακτίας "Η Γούστιανη"
Αρχαιότητες στην πόλη της Ναυπάκτου
Σύλλογος Δορβιτσωτών " Η Αναγέννηση" - Αναβολή ετήσιου χορού
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου - Εθελοντική Αιμοδοσία
Κοπή πίτας του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Περκιωτών Ναυπακτίας "Ο Άγιος Νικόλαος"
Ο Δήμος Ναυπακτίας δημιουργεί Επιτροπή Προσβασιμότητας μετά από αίτημα του Συλλόγου "ΑΛΚΥΟΝΗ"
Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικόρφου - Κοπή πίτας
Ο Σύλλογος Στρανωμιτών Ναυπακτίας " Ο Άγιος Νικόλαος" στην εκδήλωση της ΠΑΝ.ΣΥ.
Ὁ Μητροπολίτης Ναυπάκτου εὐλόγησε τήν βασιλόπιτα τῶν Ναυπακτίων Πατρῶν
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βελβινιωτών "Η Αγία Τριάδα" - Κοπή πίτας
Ναύπακτος: Ιστορική αναδρομή του Λεπάντο
Συλλόγος Ελευθέριανιτών Ναυπακτίας "Η Αγία Παρασκευή" - Κοπή πίτας
Σύλλογος Στρανωμιτών "Ο Άγιος Νικόλαος" - Εορταστικό Αντάμωμα
Η ΑΛΚΥΟΝΗ διεκδικεί, ο Δήμαρχος δεσμεύεται
Νεοχώρι Ναυπακτίας - Γιορτή Βραστού 2019
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας "Ο Άγιος Αθανάσιος" - Βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Λάκη Καλαβρουζιώτη
Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών (Ε.ΝΑ.Μ.) - Όργανα της Εταιρείας
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας "Ο Άγιος Αθανάσιος" - Ανάβαση Κλόκοβας
Σύλλογος Καστανιωτών Ναυπακτίας "Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος" - Έκδοση ημερολογίου 2020
Β΄ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο - Πρόγραμμα Συνεδρίου
Nέο Δ.Σ στό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Δημητρίου
Εκδήλωση στη Μανδρινή Ναυπακτίας
14ο Αντάμωμα Απανταχού Ποδιωτών
Σύλλογος Κρυονεριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”- Γιορτή «Γιορτή μελιού & καρυδιού»-μουσικοχορευτική βραδιά μΣύλλογος Κρυονεριτών “Ο Άγιος Γεώργιος”: Γιορτή Μελιού & Καρυδιού
Πολιτιστικός Σύλλογος Ριγανιωτών - Γιορτή της νεολαίας 2018
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Κλεπά
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Αχλαδόκαστρο
Αντάμωμα των Απανταχού Καστανιωτών
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στράνωμας - Αντάμωμα στο Καρέλι
Σύλλογος Απανταχού Φαμηλιωτών - Καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2018
Το ετήσιο καλοκαιρινό αντάμωμα στον Πέρκο
Καλοκαιρινή συνάντηση της Αδελφότητας Ναυπακτίων "Ο Έπαχτος"
Σύλλογος Κεντρικής - Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων
Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιτιωτών - Πρόγραμμα Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων
Σύλλογος Ποκιστιάνων - Αντάμωμα 2018
Πρόγραμμα εκδηλώσεων των Συλλόγων του Πλατάνου
Ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Απανταχού Παλαιοπυργιωτών
Σύλλογος Χομοριτών Ναυπακτίας - Εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας του χωριού / Αντάμωμα
Σύλλογος Δορβιτσωτών Ναυπακτίας - Εκδήλωση Μνήμης, Αναγνώρισης και Τιμής
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ναυπακτίας 2018
Παρουσίαση νέων βιβλίων
Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ναυπακτίας 2017
Η Ναυπακτιακή Πίτα στην Πάτρα
Αντάμωμα Απανταχού Χομοριτών Ναυπακτίας 2016
Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών - Νέες εκδόσεις βιβλίων