Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Θανάσης Δημητρακόπουλος. Είχε γεννηθεί στον Πλάτανο Ναυπακτίας το 1936. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και άσκησε τη δικηγορία.Ήταν βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ από το 1981 μέχρι το 1996 και διετέλεσε υφυπουργός Προεδρίας της Κυβερνήσεως από το Σεπτέμβριο του 1987 μέχρι τον Ιούνιο του 1988. Επιπλέον, διετέλεσε πρόεδρος στα ΕΛΤΑ.‘Ηταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει ένα γιο και μία κόρη.
Ο Θανάσης Δημητρακόπουλος υπήρξε έντιμος πολιτικός και ευπατρίδης. Η συνέπεια και το ενδιαφέρον για το κοινό καλό τον χαρακτήριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του. Ο εκλιπών ήταν ένας πολιτικός της προσφοράς και μάχιμος αγωνιστής της Δημοκρατίας. Κατάφερε μέσα από τη δημιουργική του πορεία, την ποιότητα του χαρακτήρα του, τον ήπιο και πολιτισμένο λόγο του να χαίρει της εκτίμησης και της αποδοχής και του σεβασμού φίλων και αντιπάλων.
Υπηρέτησε με αρχές, αξίες, ήθος,ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, σεμνότητα και ευγένεια την Πατρίδα. Στην πολιτική του διαδρομή, τίμησε τη γενέτειρά μας Ναυπακτία και την Αιτωλοακαρνανία. Συνέπεσε η εκλογή του ως Βουλευτής με την ίδρυση της Ομοσπονδία μας και νοιάζονταν πολύ για το πατριδοτοπικό κίνημα που ήταν στο ξεκίνημά του.
Για εμάς ήταν "ο δικός μας Θανάσης’’και ήταν εκεί για ό,τι χρειαζόμασταν. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του και τους οικείους του.
Αγαπητέ μας Θανάση αιωνία σου η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το Πλατανιώτικο χώμα που σε σκεπάζει.
 
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν
 
Ο Πρόεδρος         Η Γραμματέας            Ο Ταμίας
 
Θεόδωρος Γ.Παπαδόπουλος       Ιωάννα Πια          Κώστας Σαλτός