ΨΗΛΑ Αντιγραφή

ΟΣΥΝ ΛΟΓΟΤΥΠΟ 1 Αντιγραφή

 

 

 

 

 

 

 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας - Ο.ΣΥ.Ν  εκφράζει τη χαρά της και την ευαρέσκειά της που ένα τέκνο της Ναυπακτίας, είναι ο εκλεκτός της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας για Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Πατρίδα μας .                                                                                             

 Το γεγονός αυτό αποτελεί για όλους εμάς τους Ναυπάκτιους ιδιαίτερη τιμή.  Παιδί της Ελληνικής Ομογένειας, ο ίδιος μετανάστης δεύτερης γενιάς, με γονείς τον Τζέιμς και την Ελένη από τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας, μεγάλωσε στην μεγάλη Ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης και έχει διακριθεί επαγγελματικά ως δικηγόρος και επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος αλλά και άνθρωπος με βαθιά γνώση της Αμερικανικής πολιτικής, με πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων.   

Ο Τζορτζ και η σύζυγός του Όλγα Αντζουλή ίδρυσαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης τη «Συντροφιά Τσούνη για την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο», με στόχο να παρέχουν υποτροφίες σε Έλληνες ή πολίτες Ελληνικής καταγωγής, γιατρούς και επιστήμονες που θα εκπαιδεύονταν με στόχο να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν τη χώρα.                                                                                     

Το 2014 χρίζεται τελετάρχης της Εθνικής παρέλασης της Νέας Υόρκης στην 5η Λεωφόρο. Την τιμητική αυτή διάκριση ανακοινώνει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος πλέκει το εγκώμιό του. Μάλιστα, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κύριο Τσούνη με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.                                                                                              

Οι δεσμοί του με την Ελλάδα, η πλούσια δράση του στην Ομογένεια, η κατανόηση των θέσεων της Ελλάδας και της Κύπρου και η ενασχόλησή του με τα καυτά ζητήματα που ταλανίζουν την Ανατολική Μεσόγειο είναι μόνο κάποια από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα .                                                                                                   

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και τα μέλη των Συλλόγων μας  στέλνουμε τα πιο θερμά συγχαρητήρια και του ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία στα σημαντικά και απαιτητικά καθήκοντα που αναλαμβάνει.                        

 Καλή αντάμωση στην Πατρίδα .

                                                                      Αθήνα 11 Μαρτίου 2022

                         Για το Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν

        Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας                    Ο Ταμίας

Θεόδωρος Γ. Παπαδόπουλος              Ιωάννα Πια                      Κώστας Σαλτός