Μια πρωτοποριακή κίνηση παίρνει σάρκα και οστά αυτές τις μέρες στο Δήμο Ναυπακτίας, μιας και μετά από πρόταση του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» δημιουργείται άμεσα Επιτροπή Προσβασιμότητας.

Η κίνηση αυτή έχει ως βασικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων με Αναπηρίες κάνοντας την πόλη μας φιλικότερη στους δημότες και τους επισκέπτες ΑμεΑ, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς.

Ο χαρακτήρας της Επιτροπής θα είναι γνωμοδοτικός και το αντικείμενό της θα εστιάζει στην καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι δημότες και επισκέπτες ΑμεΑ, στην εξέταση των προδιαγραφών που απαιτούνται για την ασφαλή διακίνησή τους και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων επί αυτών, καθώς και στη διασφάλιση της ορθής τήρησης των προδιαγραφών κατά την προετοιμασία των διάφορων πολεοδομικών έργων.

Η Επιτροπή Προσβασιμότητας θα απαρτίζεται από δύο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα προερχόμενο από τη συμπολίτευση και ένα από την αντιπολίτευση, δύο μηχανικούς και έναν πολίτη που θα υποδειχθεί από το Σύλλογό μας, καθώς και τους αναπληρωτές τους.  Η συγκρότηση της Επιτροπής Προσβασιμότητας θα έρθει προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την ευχή η κίνηση αυτή να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, ο Σύλλογός μας υπόσχεται πως θα είναι αρωγός σε κάθε της στάδιο.