Στόχος του βιβλίου είναι να διασωθούν και να μεταφερθούν στις επόμενες γενιές, γνήσια παραδοσιακά και ιστορικά στοιχεία της Ναυπακτίας και της ευρύτερης περιοχής.
Μέσα από ένα απλό θεματολόγιο που αντλείται από την καθημερινότητα των προγόνων μας,ο Παντελής Σπαρτινός μεταφέρει ρεαλιστικές εικόνες μέσα από προσωπικά του βιώματα και από το ευρύτερο περιβάλλον του.

Τα κείμενα είναι λιτά και οικεία,όπως αρμόζει στο χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της περιοχής μας.
Στον τόπο μας οι παραδόσεις είναι ακόμη ζωντανές,οι παραδοσιακοί χοροί,τα πανηγύρια και οι θρησκευτικές γιορτές υμνούν τον τόπο μας και μας ενώνουν με τις ρίζες μας.
Έθιμα του κύκλου της ζωής,τα τοπικά προϊόντα,η λαϊκή τέχνη,τα τραγούδια και τα γλωσσικά ιδιώματα, μας ταξιδεύουν στην πολυμορφία του τόπου μας και αναδεικνύουν το σεβασμό και την αγάπη μας για τον τόπο που μεγαλώσαμε.
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6931092834.
Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να βρουν το βιβλίο στη Ναύπακτο στο βιβλιοπωλείο της κ.Καραμέτου Τζαβέλλα 42 (έναντι του Δημαρχείου) και στην Αθήνα στα εξής βιβλιοπωλεία: Άρωμα φωτοτυπίας Κλειούς 3 Δάφνη (έναντι Γυμναστικής Ακαδημίας), Εσπερίδων 17 Καλλιθέα, Αριστοτέλους 23 Ομόνοια (δίπλα στο Υπουργείο Υγείας)
Ευχαριστούμε πολύ