kemopΤο ΚΕΜΟΠ διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας στο ΞΕΝΙΑ στην παραλία Γριμπόβου. Και τις δύο ημέρες οι ώρες των εκδηλώσεων είναι 17:00 μ.μ. με 22:00 μ.μ.

Επιλέξαμε σαν τίτλο των εκδηλώσεων " Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ" γιατί ενώ όλο και περισσότερες γυναίκες υπομένουν βία, κακοποίηση από τον σύντροφο/σύζυγο, από την εργοδοσία της δεν αντιδρούν, επιλέγουν την σιωπή για ποικίλους λόγους που θα αναπτυχθούν στις εκδηλώσεις.

Την πρώτη ημέρα Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 θα υπάρχει ενημέρωση για το θέμα από την υπεύθυνη του προγράμματος Κα Χάσκαρη Σοφία Κοινωνική Λειτουργό και την κα Μαντζάνα Δήμητρα Ψυχολόγο, συνεργάτη του ΚΕΜΟΠ. Στη συνέχεια στις 20:30 θα προβληθεί ταινία "Μέσα από τα μάτια σου" που αναφέρεται σε ένα ζευγάρι που η σύζυγος δέχεται συστηματική βία από ένα σύζυγο που την αγαπάει πολύ αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει τους λόγους που τον οδηγούν στις βία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την Δεύτερη ημέρα Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 θα υπάρχει και πάλι ενημέρωση για το θέμα της κακοποίησης από τις 17:00 μ.μ. μέχρι 19:00 μ.μ.

Στην συνέχεια θα υπάρξουν χαιρετισμοί από επίσημους καλεσμένους. Την έναρξη θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Ι. Μπουλές, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την παραχώρηση της αίθουσας για την διοργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων.

Στην συνέχεια θα γίνουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από την κα Νίκη Ρουμπάνη, Πρόεδρο του Δικτύου Γυναικών και την κα Σακελλάρη Βασιλική, Νομικό

Θα ακολουθήσει διαδραστική παρουσίαση αληθιμών ιστοριών εμπειριών από ηθοποιούς που θα διατεθούν από την κα Ευαγγελάτου.

Και τέλος θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων

Σας περιμένουμε όλους

Φώφη Τσακίρη

Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΜΟΠ