osynNOMOΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4056 (Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις..)
Τα τελευταία χρόνια συνεχώς επιδεινώνεται μια ήδη απαράδεκτη κατάσταση κατά την οποία ανεπιτήρητα ή εγκαταλειμμένα βοοειδή , γνωστών ή αγνώστων ιδιοκτητών, κυκλοφορούν και σταβλίζουν αυθαίρετα εντός των οικισμών των Δημοτικών Διαμερισμάτων της επαρχίας Ναυπακτίας. Η κατάσταση αυτή οξύνεται κατά τους χειμερινούς μήνες, περίοδο αισθητής μείωσης του πληθυσμού των χωριών μας.
Η κυκλοφορία αυτών των βοοειδών μέσα στους οικισμούς έχει ως συνέπεια την δημιουργία πολύ σημαντικών προβλημάτων σε βάρος των κατοίκων , όπως :
• Σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής
• Πρόκληση πολύ σημαντικών καταστροφών στις περιουσίες των κατοίκων
• Δημιουργία σοβαρών κινδύνων ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων
Η διατήρηση της παραπάνω κατάστασης εμπεδώνει στους συμπατριώτες μας αισθήματα έλλειψης νόμιμης προστασίας, πικρίας και απογοήτευσης.
Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας διατύπωσε και με παραστάσεις του σε αρμόδιους φορείς και με έγγραφά του την ανησυχία του για την κατάσταση που θα επικρατήσει στα χωριά μας αν , εξαιτίας τυχόν διατήρησης της παραπάνω κατάστασης, οι κάτοικοι αποκτήσουν την πεποίθηση πως η μόνη λύση του προβλήματος βρίσκεται στη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας ή και αυτοδικίας.
Το πρόβλημα έχει αποτελέσει επανειλημμένα θέμα έντονου προβληματισμού και συζήτησης στις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας μας. Γι' αυτό ακριβώς και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη δημοσίευση του πρόσφατα ψηφισμένου  Ν. 4056/2012 με τον οποίο δίνονται βασικές αρμοδιότητες για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων στους οικείους δήμους . Διαβάζοντας τις διατάξεις του - ιδιαίτερα το άρθρο 17 - εκτιμούμε ότι πλέον θα μπει μια τάξη και θα δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα ιδιαίτερα των μικρών χωριών της επαρχίας μας.

Το Κ.Σ. της Ο.ΣΥ.Ν.