pias2Πέρασε ένας χρόνος από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο στιχουργός και δημοσιογράφος Γιώργος Πιάς. Την Κυριακή 12 Ιουνίου και ώρα 9:30 η οικογένειά του, οι φίλοι και οι συνεργάτες του θα συγκεντρωθούμε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στη Ναύπακτο για να τιμήσουμε τη μνήμη του και να θυμηθούμε την ενεργητικότητά του, το πάθος που είχε για τη ζωή και τις στιγμές που μαζί του ζήσαμε.
Ο Γιώργος Πιάς γεννήθηκε το 1947 στη Ναύπακτο. Ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστήμιου και διετέλεσε ανώτερος υπάλληλος του Ι.Κ.Α. - Στην 30χρονη στιχουργική πορεία του, τα δισκογραφημένα τραγούδια του (στο λαϊκό, ελαφρό και δημοτικό ελληνικό τραγούδι) φτάνουν τα πεντακόσια.. Το 1992 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές, ενώ το 2001 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Πανηγύρι (το μουσικό πανεπιστήμιο)».
Τον Αύγουστο του 2008 ήταν μεταξύ των διοργανωτών της εκδήλωσης «Τα Ναυπακτιακά» που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Ψανής Ναυπάκτου, μία λαϊκοδημοτική βραδιά με τραγούδια του ίδιου και 5 ακόμη Ναυπάκτιων δημιουργών.
Αρθρογραφούσε για πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα στη μηνιαία πολιτικο-πολιτιστική Εφημερίδα "νέο Άστρο" σ τη Ναύπακτο.
Το Νοέμβριο του 2010 το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Ναυπάκτου «Ο Ορφέας», κυκλοφόρησε το cd «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΑ», το μουσικό έργο του Γιώργου Πιά σε συνεργασία με Ναυπάκτιους καλλιτέχνες, τραγουδιστές και μουσικούς.
Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση που εκτός απ'το cd περιέχει 36σέλιδο ένθετο με όλα τα τραγούδια αναλυτικά και τους καλλιτέχνες, στοιχεία για την πόλη της Ναυπάκτου και τις γύρω περιοχές, φωτογραφίες κ.α. και είναι φιλοτεχνημένο από τον Ναυπάκτιο ζωγράφο Γιάννη Αρτινόπουλο. Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Πιά και του Χρήστου Γλαβίνου και διατίθεται από το Σωματείο «Ο Ορφέας»
Ο Γιώργος Πιας ήταν μέλος της ΑΕΠΙ από 31/10/1977.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΕΠΙ