Παπαθανάσης - ΧαλκίδηςΣύσκεψη με τον Τομεάρχη Δημοσίων Έργων της ΝΔ βουλευτή Ημαθίας Μιχάλη Χαλκίδη είχε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης στο Γραφείο του στο Δημαρχείο.
Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου ενημέρωσε τον Τομεάρχη της ΝΔ για τις προκλήσεις και τις ευθύνες του νέου διευρυμένου Δήμου Ναυπάκτου αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Ειδικότερα αναφέρθηκε :
• στο κόστος των διοδίων της Γέφυρας που είναι απαγορευτικό για τους χιλιάδες κατοίκους των όμορων Δήμων και που λειτουργεί ανασταλτικά στην περεταίρω ανάπτυξη της περιοχής,
• καθώς και στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζει η κατασκευή του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού, λόγω της καθυστέρησης στις καταβολές των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις.
• Στο σημαντικό έργο της κατασκευής του οδικού δικτύου Ναυπάκτου-Ιτέας - Άμφισσας -Λαμίας, ένα έργο που ήδη έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και είναι άμεση προτεραιότητα να ενταχθεί σε αναπτυξιακό προγραμματισμό, αφού η μελέτη ήδη υπάρχει.
• Ο Δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου της Αιτ/νίας
• αλλά και της ορεινής Ναυπακτίας.

«Φέτος υλοποιούμε το μεγαλύτερο Τεχνικό Πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί στο Δήμο Ναυπάκτου και το οποίο δίνει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ναυπάκτου.

Ειδική αναφορά έκανε στην ολοκλήρωση της Περιμετρικής Οδού Ναυπάκτου που όπως είπε «χάρη στην αποφασιστική συνδρομή του τότε υφ. Οικονομικών Χ. Φώλια, ο οποίος ενέκρινε την τελική χρηματοδότηση του έργου ύψους 5,5 εκ. ευρώ έγινε πράξη ένα σημαντικό έργο που βελτίωσε αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων στη Ναύπακτο».

Ο Τομεάρχης Δημοσίων Έργων ενημερώθηκε επίσης και για όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη αλλά και για τις προοπτικές ανάπτυξης του νέου πλέον Δήμου Ναυπάκτου.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χαλκίδης ανέφερε ότι «η Ναύπακτος αποτελεί το κόσμημα της Δυτικής Ελλάδας με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και μ' ένα έργο που ήδη φαίνεται, χρειάζεται όμως η Πολιτεία να επιταχύνει το βηματισμό της, ώστε στα πλαίσια του νέου διευρυμένου δήμου να αποκτήσει τις αναγκαίες αναπτυξιακές υποδομές».

Στη σύσκεψη παρευρέθη και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συνεργάτης του Τομεάρχη Δ. Παπαγιαννίδης.