Γ. Παπαϊωαννίδης: «Έχουμε ήδη καλύψει ψηφιακά τον Δήμο μας στο μεγαλύτερο τμήμα του και συνεχίζουμε»
Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, κάτοικοι και επισκέπτες συνολικά 43 Κοινοτήτων της ορεινής Ναυπακτίας έχουν πλέον τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Ενώ, σύντομα, μέσω της Πρωτοβουλίας WiFi4GR αντίστοιχη δυνατότητα θα έχουν και 6 Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Αντιρρίου, Ναυπάκτου και Χάλκειας.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού κ.Giannis Papaioannidis, σημείωσε:

 

«Ο Δήμος Ναυπακτίας μετασχηματίζεται ψηφιακά. Δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο wi-fi με στόχο να προσφέρουμε δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στους δημότες και τους επισκέπτες μας.
Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, με το αρμόδιο Τμήμα Προγραμματισμού ξεκινήσαμε τη δημιουργία ζωνών και νησίδων κάλυψης σε κεντρικά σημεία της πόλης της Ναυπάκτου μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU. Στη συνέχεια, ολοκληρώσαμε τη σταδιακή εγκατάσταση σημείων πρόσβασης σε περιοχές που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ευρυζωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα στις ορεινές μας Κοινότητες ενώ, ήδη έχουμε προγραμματίσει την επόμενη φάση για την κάλυψη του Αντιρρίου και των υπόλοιπων Κοινοτήτων της Χάλκειας.
Η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί σήμερα δικαίωμα για κάθε πολίτη και για το λόγο αυτό, δρομολογήσαμε από την πρώτη στιγμή, ως οφείλαμε, τις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε καλύψει τον Δήμο μας στο μεγαλύτερο τμήμα του».