Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» στη Ναυπακτία

“Τι είναι μια πόρτα όταν δεν μπορείς να την ανοίξεις;”

Αναζητώντας το Χαμένο Χώρο ή Σαλιγκάρια

No Man’s Land Rabbits (2021)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» υλοποιείται στη Ναυπακτία με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων και Λευκάδος. Ο αρχαιολογικός χώρος του Φρουρίου Αντιρρίου στις 2 και 3 Αυγούστου θα αποτελέσει το μοναδικό σκηνικό για το θεατρικό έργο «Αναζητώντας το χαμένο χώρο ή σαλιγκάρια» σε παραγωγή του «Θέατρο Χωρίς Αυλαία» και θα καταστεί ο αγωγός σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν του σύγχρονου πολιτισμού. 

Λίγα λόγια για το έργο

Κατώφλι: Ένα όριο που συνδέει και ταυτόχρονα χωρίζει αντίθετους κόσμους. Η ομάδα No Man’s Land Rabbits - NMLR εμπνευσμένη από το συγγραφικό έργο του αρχιτέκτονα Σταύρου Σταυρίδη συνδημιουργεί μια πρωτότυπη δραματουργία με πυρήνα το κατώφλι ως μηχανισμό αλλαγής.

Κατώφλι γίνεται το μπαλκόνι που - στην πιο γνωστή ερωτική σκηνή όλων των εποχών - δίνει τη δυνατότητα στους δυο ερωτευμένους να συναντηθούν. Κατώφλι γίνεται μια γειτονιά. Τα παιχνίδια που φιλοξενεί. Η έξοδος του σαλιγκαριού από το περίκλειστο κέλυφός του. Κατώφλι προς την απελευθέρωση γίνεται η επικοινωνία. Διανύοντας το κατώφλι, συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα αλλάζουν. Ή θα μπορούσαν να είναι κι αλλιώς.

Υ.Γ. Ένα μέλος της ομάδας συμφωνεί μόνο με την πρώτη παράγραφο, αλλά θα παίξει.

========

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Χορογραφία-Μουσική-Ενδυματολογία-Σκηνογραφία-Δραματουργία: Η ομάδα

Ηθοποιοί επί σκηνής: Δημήτρης Ροΐδης, Κατερίνα Πέκη, Γκάλ  Α. Ρομπίσα, Αγγελίνα Τερσενίδου, Νίκος Σέυμουρ Σταθόπουλος, Γιώργος Ψωνόπουλος

Φωτισμός: Δημήτρης Κόσσυβας

Εταιρεία Παραγωγής: Θέατρο Χωρίς Αυλαία

Φρούριο Αντιρρίου, 2 και 3 Αυγούστου, ώρα έναρξης: 20:30

==========================

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Aπαιτείται προκράτηση θέσης στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΠΟΑ. 

Η προκράτηση είναι υποχρεωτική.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο.

Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα και προκρατήσεις θέσεων στην ιστοσελίδα: 

https://digitalculture.gov.gr/ 

Σημειώνουμε ότι, οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1-1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. 

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.