OSN logo

ΠΡΟΣ: Όλους τους Συλλόγους

ΘΕΜΑ: Σύγκληση  ΛΣΤ΄ Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

        Σύμφωνα με το άρθρο 22 του καταστατικού, καλούνται οι Σύλλογοι - Μέλη και όσοι στο μεταξύ εγγραφούν στην Ο.ΣΥ.Ν. στην ΛΣΤ΄Τακτική Γενική Συνέλευση στις   23 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Σάββατο  και ώρα 17,00΄, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ.), Πατησίων 5, εντός στοάς, 4ος όρ.  Ομόνοια.

(Κατάθεση - έλεγχος δικαιολογητικών από ώρα 17.00, έναρξη Γ.Σ. ώρα 17.30΄).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Απολογισμός δραστηριότητας Κεντρικού Συμβουλίου.
  2. Υποβολή έκθεσης Εποπτικού Συμβουλίου.
  3. Κριτική - ψήφιση πεπραγμένων
  4. Ανακοινώσεις - Συζήτηση  προτάσεων  Κ.Σ. και  Αντιπροσώπων.
  5. Εκλογή νέου 11μελούς Κεντρικού Συμβουλίου, 5μελούς Εποπτικού Συμβουλίου         και  7  Αντιπροσώπων  για την ΠΑΝ .ΣΥ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Άρθρο 5

2. Τακτικά μέλη της Oμοσπονδίας γίνονται οι νομίμως λειτουργούντες  Σύλλογοι σε πόλεις ή χωριά στην Επικράτεια που έχουν μέλη καταγόμενα ή διαμένοντα ή με οποιοδήποτε τρόπο σχετιζόμενα με την πρώην επαρχία Ναυπακτίας, κατά το καταστατικό κάθε Συλλόγου - Μέλους οριζόμενα. Χωριό θεωρείται και ο αυτοτελής οικισμός (όχι συνοικία ή γειτονιά) που δεν  αποτελεί   Τοπικό Διαμέρισμα ή Δήμο, αλλά είναι ένα ξεχωριστό οικιστικό  και πολιτιστικό  σύνολο μέσα στον συγκεκριμένο OΤΑ.

 4. O Σύλλογος που θέλει να γίνει μέλος, υποβάλλει προς το Κεντρικό Συμβούλιο της Oμοσπονδίας:

α) Αίτηση της Διοίκησης του για εγγραφή του Συλλόγου στην Oμοσπονδία και δήλωση αποδοχής του παρόντος καταστατικού με απόδειξη καταβολής 50 ευρώ σαν δικαίωμα εγγραφής.

β) Απόσπασμα Πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης ή του Διοικητικού Συμβουλίου για προσχώρηση στην Oμοσπονδία.

γ) Ονομαστικό κατάλογο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τις διευθύνσεις τους.

δ) Ένα αντίγραφο του καταστατικού του.

Άρθρο 9

2. Μέλη του Κεντρικού, ως και του Εποπτικού Συμβουλίου δεν μπορούν να εκλεγούν όσοι κατέχουν το αξίωμα του Ευρωβουλευτή ,του Βουλευτή, του Περιφερειάρχη ή του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, του Δημάρχου ή του Αντιδημάρχου Ναυπακτίας και εάν εκλεγούν κατά την θητεία τους στα όργανα τη ΟΣΥΝ, παραιτούνται.

Αρθρο 22

4. Oι Γενικές Συνελεύσεις διακρίνονται σε τακτικές και έκτακτες. Σαν μέλη των Γενικών Συνελεύσεων της Oμοσπονδίας μετέχουν οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων-Μελών (τακτικών) αυτής.

 Oι αντιπρόσωποι αυτοί εκλέγονται από κάθε Σύλλογο-Μέλος από τα τακτικά και ενεργά μέλη αυτού. Oι αντιπρόσωποι (τακτικοί και αναπληρωματικοί) γνωστοποιούνται υποχρεωτικώς και εγγράφως στην Oμοσπονδία από κάθε Σύλλογο-Μέλος τουλάχιστον τρεις (3) μέρες προ της ημέρας που θα συνεδριάσει η τακτική Γεν. Συνέλευση της O.ΣΥ.Ν.

Μαζί με το αντίγραφο του Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου - Μέλους περί ορισμού των αντιπροσώπων υποβάλλεται ονομαστικός κατάλογος των ταμειακά τακτοποιημένων μελών του Συλλόγου που έλαβαν μέρος στις τελευταίες αρχαιρεσίες υπογεγραμμένος από τους ψηφίσαντες.

Εάν τέτοιος δεν υπάρχει, απόσπασμα των πρακτικών των αρχαιρεσιών της Γεν.Συνέλευσης νομίμως θεωρημένο όπου θα φαίνεται ο αριθμός των ψηφισάντων με βάση τα οποία έγινε ο καθορισμός των αντιπροσώπων.

Αντιπρόσωποι είναι υποχρεωτικώς ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ή οι νόμιμοι αναπληρωτές κάθε Συλλόγου-Μέλους  (Καταστατικοί  Αντιπρόσωποι). Εκτός από αυτούς στην Ομοσπονδία μετέχουν σαν αντιπρόσωποι για κάθε 30άδα μελών του Συλλόγου-Μέλους ένας ακόμα αντιπρόσωπος (Αιρετοί Αντιπρόσωποι).

Οι αντιπρόσωποι κάθε Συλλόγου-Μέλους δεν δύναται να υπερβούν τους οκτώ (8) για κάθε Σύλλογο-Μέλος. Η εκλογή των Αιρετών-Αντιπροσώπων γίνεται με την διαίρεση του αριθμού που ψήφισε στις αρχαιρεσίες με την εκλογική βάση τριάντα (30) ψήφοι ανά εκλεγόμενο αντιπρόσωπο. Στην περίπτωση ύπαρξης υπολοίπου της διαίρεσης αυτής μετά την πρώτη τριακοντάδα που πρέπει να είναι πλήρης εφ’ όσον είναι πάνω από δεκαπέντε συν ένα (15+1) ψήφοι εκλέγεται ένας (1) ακόμα αντιπρόσωπος.

5. Κάθε αντιπρόσωπος πρέπει να φέρει ειδική έγγραφη εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στην οποία πρέπει να καταχωρούνται με σαφήνεια τα στοιχεία της ταυτότητας, ως και ο τόπος καταγωγής του.

6. Κάθε αντιπρόσωπος εκφράζει τις απόψεις του Συλλόγου που εκπροσωπεί και όχι τις προσωπικές του απόψεις.

10. Η ταμειακή τακτοποίηση των Συλλόγων-Μελών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή των αντιπροσώπων στην Γενική Συνέλευση.

Άρθρο 23

1.Η τακτική Γενική Συνέλευση κάθε δύο χρόνια εκτός από τα τακτικά θέματα της ημερήσιας διάταξης έχει σαν θέμα και αρχαιρεσίες για την εκλογή Κεντρικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου και Αντιπροσώπων για την ΠΑΝ.ΣY. Εκλέξιμοι είναι όλοι εφ’ όσον αποτελούν τακτικά μέλη των συμμετεχόντων στη Γεν. Συνέλευση Συλλόγων-Μελών, έχουν υποδειχθεί ως αντιπρόσωποι από το Σύλλογό τους και είναι οι μόνιμοι κάτοικοι Αττικής. Kατ’ εξαίρεση δύναται να συμμετέχουν μέλη που διαμένουν στην Επικράτεια για το ΚΕ.ΣΥ. μέχρι 3 μέλη, για το ΕΠ.ΣΥ 1 μέλος και για τους αντιπροσώπους στην ΠΑΝΣΥ 1 μέλος.

2. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το Κεντρικό Συμβούλιο ,το Εποπτικό Συμβούλιο και τους Αντιπροσώπους στην ΠΑΝ.ΣΥ πρέπει να γίνει μέχρι την Τετάρτη 20.10.2021 στο email της Ο.ΣΥ.Ν  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Το παράβολο δικαιώματος υποψηφίου για το Κεντρικό και Εποπτικό  Συμβούλιο είναι 10 ευρώ.

ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

Με εκτίμηση

Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.ΣΥ.Ν.

Η Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

Δημαδάμα Δήμητρα                              Πια  Ιωάννα