img_2046

«ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗ ΠΙΤΑ 2010»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗ ΠΙΤΑ 2010» που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) και η Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών (Ε.ΝΑ.Μ.) την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010 στο ξενοδοχείο OSCAR.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, οι βουλευτές κ.κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Πέτρος Ευθυμίου και Κώστας Καραγκούνης, ο γενικός γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Αντινομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Δημοσθένης Καπώνης ως εκπρόσωπος του Νομάρχη κ. Θύμιου Σώκου, οι Δήμαρχοι Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης, Αποδοτίας κ. Θωμάς Κοτρωνιάς και Πυλήνης κ. Γιάννης Μπουλές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατάνου κ. Χρήστος Εγγλέζος, οι πρώην υπουργοί κ. Χρήστος Βερελής και κ. Θανάσης Δημητρακόπουλος, η Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μαρία Καλτσά, η πολιτευτής κ. Ζέφη Δημαδάμα , ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Χολής Παναγιώτης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ κ. Αλέκος Σάββας, καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από τη Ναυπακτία.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας κ. Ιωάννης Τσώτας άνοιξε την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι : «...ο ρόλος και η σημασία των πολιτιστικών μας συλλόγων, κατά προέκταση και της Ομοσπονδίας μας, είναι γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου διαφοροποιείται αισθητά, σε σχέση με τις προηγούμενες 10ετίες όταν άρχισε η λειτουργία τους. Φαίνεται όμως πως παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις που συνοδεύουν την πάροδο του χρόνου, η ανάγκη ύπαρξης των πολιτιστικών συλλόγων εξακολουθεί να παραμένει... », ευχόμενος στη συνέχεια : «... και αυτή τη χρονιά η λειτουργία των συλλόγων μας να είναι κατά το δυνατόν απρόσκοπτη και δημιουργική».
Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η βράβευση των εφημερίδων που εκδίδονται από τους πατριδοτοπικούς - πολιτιστικούς συλλόγους της επαρχίας Ναυπακτίας. Της βράβευσης προηγήθηκε σύντομη ομιλία του Προέδρου της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών κ. Χαράλαμπου Χαραλαμπόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή των εφημερίδων τόσο στην ενημέρωση των Ναυπάκτιων, όσο και στην προώθηση των τοπικών θεμάτων. Επίσης, επισήμανε ότι παρά τις αντίξοοες οικονομικές συνθήκες των Συλλόγων, οι εφημερίδες εξακολουθούν να λειτουργούν αδιάλειπτα. Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε το Ναυπακτιακό τύπο.
Στη συνέχεια έγινε η απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Συλλόγους : Αγίου Δημητρίου, Αμπελακιώτισσας, Άνω Χώρας, Αράχωβας, Γάβρου, Γραμμένης Οξυάς, Ελατούς, Ελευθέριανης, Κρυονερίων, Λιβαδακίου, Ναυπακτιακού Συνδέσμου Πατρών, Νεοχωρίου, Πλατάνου, Ριγανίου, Σίμου, Τερψιθέας και Χόμορης, οι οποίοι συνεχίζουν να εκδίδουν και σήμερα εφημερίδες.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Ιεροθέου , με θέμα «Προσκυνηματικές Περιηγήσεις». Ο Σεβασμιότατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εκκλησίες που κοσμούν τη Ναυπακτία και οι οποίες αποτελούν σημείο έλξης για πολλούς επισκέπτες.
Ακολούθησε δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης προς τους επίσημους προσκεκλημένους.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας www.osyn.gr