Β.Γκίζας: «Είμαστε όλοι υπόχρεοι απέναντί τους»

Ο Δήμος Ναυπακτίας, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Απόστρατων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, διοργάνωσαν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 Τελετή Μνήμης Αεροπόρων στην Πλατεία Οξύλου, στη Ναύπακτο.

Στην Τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, οι Αντιδήμαρχοι κ.Ντίνος Τσουκαλάς και κ.Θωμάς Κοτρωνιάς, Εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας κ.Θανάσης Παπαθανάσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάμε Μπροστά» κ.Ανδρέας Κοτσανάς, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γιώργος Σιαμαντάς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας-Δωρίδας κ.Θέμης Δαβανέλλος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε μήνυμα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σπήλιου Λιβανού.  Ο κ.Γκίζας ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε όλοι υπόχρεοι απέναντι στους πεσόντες Αεροπόρους μας και μόνο για το γεγονός ότι στην κρίσιμη στιγμή δε δίστασαν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να επιτελέσουν το χρέος και το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα».  

«Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή έχουν πολύ μεγάλη σημασία, γιατί έτσι μαθαίνουν οι νέοι, θυμούνται οι παλαιοί και τιμούνται οι ήρωες, που τους έχουμε σήμερα τόσο μεγάλη ανάγκη», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Ταξίαρχος ε.α. κ.Βασίλης Μπαρμπαγιάννης ενώ ο εν ενεργεία Σμήναρχος κ.Ξενοφών Χασούρας σημείωσε στο χαιρετισμό του: «Ας κάνουμε τη μνήμη μας μνημείο και ας κρατήσουμε εκεί την ελληνική λεβεντιά τους, που μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι και Έλληνες».

Ο Επισμηναγός κ.Σπύρος Καρέλης ανέγνωσε το Προσκλητήριο νεκρών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων.