Βασίλειος Γκίζας: "Ο χειμώνας εξελίσσεται σε δυνατό σημείο της Ναυπάκτου"

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στον τουριστικό χαρακτήρα της Ναυπακτίας, στις μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή και στη γαστρονομία της εστιάζει σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Βασίλειος Γκίζας, δήμαρχος Ναυπακτίας.

«Ο δήμος είναι παραθαλάσσιος και ορεινός, διαθέτει 66 παν

έμορφα ορεινά και ημιορεινά χωριά. Η Ναυπακτία έχει αυτή την ποικιλία των προορισμών. Οποιος επιθυμεί το βουνό, το έχει και σε οποιοδήποτε υψόμετρο και με φύση άγρια και με φύση πιο ήμερη, και εν πάση περιπτώσει με ποτάμια, με διαδρομές. Αλλά έχει και το παραθαλάσσιο μέτωπο, το οποίο εκτείνεται από τη Ναύπακτο και φτάνει μέχρι το Μεσολόγγι, αλλά και τα χωριουδάκια δίπλα από τη Ναύπακτο. Είναι προορισμός που μπορεί να ικανοποιήσει και τον τουρίστα της θάλασσας, αλλά και του βουνού όλο τον χρόνο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Βασίλειος Γκίζας.

«Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, ποδηλατικές διαδρομές με άγρια ζώα, με άλογα. Επίσης, προωθούμε πολύ αυτή τη στιγμή τον εναλλακτικό τουρισμό. Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή μιας μοναδικής πίστας αναρρίχησης στη Βαράσοβα, ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Είναι ιστορικός τόπος, εκεί βρίσκονται παλαιοχριστιανικά μοναστήρια που έχουν ανακαλυφθεί προσφάτως και είναι μοναδική πίστα αναρριχητική, την οποία αξιοποιούμε πλέον. Της δίνουμε ολυμπιακές προδιαγραφές και διαστάσεις σε ένα πρόγραμμα στο οποίο έχουμε ενταχθεί», τονίζει ο δήμαρχος Ναυπακτίας.

«Ο χειμώνας εξελίσσεται στο δυνατό σημείο της Ναυπάκτου πλέον, ενώ δεν ήταν πριν από κάποια χρόνια έτσι», καταλήγει ο Βασίλειος Γκίζας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.