Ο κοινός βηματισμός Δήμου και Περιφέρειας εχέγγυο αναπτυξιακής προοπτικής

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριο Φαρμάκη συνάντησε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, το πρωί της Τρίτης 6 Απριλίου 2021.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων κ.Θανάση Μαυρομάτη, των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος κ.Θωμά Κοτρωνιά και Τεχνικών  Υπηρεσιών κ.Ζαχαρία Χοχτούλα, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης, η οποία είναι μέρος της σειράς των επαφών που έχουν Δήμος Ναυπακτίας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποτέλεσε:

  • ο συντονισμός των παρεμβάσεων που αφορούν στα ρέματα και τα ποτάμια της περιοχής, με στόχο τη θωράκισή τους μέσω αντιπλημμυρικών έργων
  • η ανάλυση των έργων οδοποιίας του επαρχιακού δικτύου, που είτε είναι σε φάση υλοποίησης είτε έχουν δρομολογηθεί και αναμένεται σύντομα να δημοπρατηθούν.

Ο Δήμος Ναυπακτίας, μέσω της αγαστής συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προωθεί πολλά από τα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή, στοχεύοντας μέσω της ιεράρχησης αυτών στην επίλυσή τους. Ο κοινός βηματισμός των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί εχέγγυο ώστε οι παρεμβάσεις που γίνονται σήμερα, αλλά και εκείνες που προγραμματίζονται για το μέλλον, να δώσουν στη Ναυπακτία την αναπτυξιακή ώθηση που έχει ανάγκη αλλά και δικαιούται ταυτόχρονα.