OSN logo

 

                       1821 – 2021 200 χρόνια μετά την επανάσταση

 

        Τιμούμε -  Γιορτάζουμε - Συμμετέχουμε - Οραματιζόμαστε

 

 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας τιμάει τους ήρωες προγόνους μας, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Διάκο τον Ανδρούτσο, την Μπουμπουλίνα και όλους τους άλλους .Μια κάστα ηρώων που έγραψε τις πιο ένδοξες ημέρες της νεότερης ιστορίας μας και απέδειξε την ιστορική συνέχεια της καταγωγής μας. Πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία μας. Οφείλουμε να διδασκόμαστε από αυτήν και να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και που βαδίζουμε.

Τιμούμε το Αθάνατο 1821 ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της σπουδαίας μέρας της Χριστιανοσύνης, όταν η Παναγιά μας έμαθε  ότι θα κυοφορήσει το Χριστό μας . Δεν είναι τυχαία άλλωστε η καθιέρωση της Εθνικής μας Επετείου με τη μεγάλη γιορτή της Πίστης μας.

Τιμούμε την Επανάσταση των Ελλήνων που γοήτευσε και συνεχίζει να γοητεύει. Ίσως γιατί, πέρα από τη σημασία της ως ιστορικό γεγονός, άγγιξε τα όρια του μύθου.Το βλέπουμε και σήμερα, όταν 200 χρόνια μετά, παρά τις αντιξοότητες και τη διατάραξη της καθημερινότητάς μας λόγω της πανδημίας, η αναφορά και μόνο στην 25η Μαρτίου ασκεί μια αναζωογονητική, σχεδόν ηλεκτρική δύναμη πάνω μας.

Στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης τιμούμε την ίδια μας την υπόσταση. Την εθνική μας αυτογνωσία και τις ρίζες μας που είναι βαθιές στο χώμα της ιστορίας και κρατούν στέρεα το παρόν και το μέλλον μας.

 «Χωρίς τη μνήμη είμαστε σκιάχτρα ζωής, κίβδηλα όντα», γράφει ο Γιώργος Σεφέρης και γι’ αυτόν το λόγο, ο ποτισμένος με αίμα αγώνας για τη λευτεριά πρέπει να μας βρίσκει συνειδητοποιημένους κληρονόμους μιας θυσίας που καθόρισε την ύπαρξη και τον ψυχισμό μας ως έθνος.

200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 γιορτάζουμε φέτος με όποιο τρόπο μπορούμε και παρά τις δυσκολίες των καιρών.

Οι Έλληνες είμαστε εδώ να τιμήσουμε τους προγόνους μας.

Η Ομοσπονδία μας επιδιώκοντας να βάλει το δικό της λιθαράκι στους εορτασμούς συμμετέχει σε μια σειρά από εκδηλώσεις υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας ,την Ε.ΝΑ.Μ και την ΠΑΝ.ΣΥ

Ο προγραμματισμός έχει ολοκληρωθεί αλλά οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνονται ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και τις σχετικές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και των ειδικών επιστημόνων

Η Ο.ΣΥ.Ν σ΄αυτά τα πλαίσια δημιούργησε στο ανανεωμένο της site www.nafpaktiaki.gr μια ξεχωριστή ενότητα τιμής και μνήμης.

Παρακαλούμε να μας στείλετε  στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. οποιαδήποτε εργασία έχετε η σκέπτεστε  να δημιουργήσετε  με θέμα τα 200 χρόνια από την επανάσταση την οποία θ’ αναρτήσουμε στο site.

Σ’ αυτό το ταξίδι χρέους και ιστορικής συνέχειας ,οραματιζόμαστε και εμπνεόμαστε το αύριο ,τιμώντας την ιστορία μας αναδεικνύοντας τις κλασικές αξίες μας.

Είμαστε όλοι παρόντες  να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια όπως αρμόζει με περηφάνεια και μεγαλοπρέπεια. 

 

             Αθήνα  10 Μαρτίου 2021

                                   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ  

  (Ο.ΣΥ.Ν.)

Το Κεντρικό Συμβούλιο