ΖωπυρεινΖωπυρείν είναι ο ήχος της φωτιάς.
Ζωπυρείν είναι ο ήχος της πυροβασίας.
Ζωπυρείν είναι ο εξηλεκτρισμένος ήχος της πόλης που κρύβει μέσα της
το χωριό και σήμερα πια το παγκόσμιο χωριό.
Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος συνθέτει ένα κινηματογραφικό ταξίδι με φακό του το κλαρίνο του περνώντας από τόπους προσωπικούς, υπαρκτούς και ποιητικούς με προορισμό την Ανατολή της Δύσης και την επιστροφή στον εαυτό.
Σ' αυτό το soundtrack χωρίς ταινία σε μια πορεία, από την Πλάκα και την Αθήνα στο Λαγκαδά και μετά στην Τουρκία, στην Περσία, στην Ινδία, στο Λονδίνο και επιστροφή συμμετέχουν, μέσα από το φακό του κλαρίνου του Αχαλινωτόπουλου, εξαιρετικοί μουσικοί και τραγουδιστές:

- η Susheela Raman από την Ινδία,
-ο Misirli Ahmet από την Τουρκία,
-ο Sam Mills από την Αγγλία,
-ο Aref Darvish από την Ινδία,
-ο Ara Dinkjian από την Aρμενία,
-ο Αλκίνοος Ιωαννίδης από την Κύπρο,
-οι Παύλος Παυλίδης και Αλέξης Παρχαρίδης από τον Πόντο,
-οι GUNDEM YAYLI GRUBU (ορχήστρα εγχόρδων) από την Κωνσταντινούπολη,
-τα χάλκινα της Γουμένισσας...

Το αποτέλεσμα είναι μια μουσική "εκστατική" και "εικαστική" μαζί, όπως με αλήθεια βγαίνει από την πνοή του κλαρίνου του Μάνου Αχαλινωτόπουλου. Ιδιαίτερη μνεία στην ηχητική επεξεργασία και τις μίξεις που έγιναν στην Ελλάδα και το Λονδίνο από τους Goetz Botzenhardt και Χρυσόστομο Μουράτογλου. To άλμπουμ κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Universal Music Greece.


*  Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Aθήνα από γονείς Μικρασιάτικης και Ρουμελιώτικης καταγωγής (Ελατόβρυση Αποδοτίας). Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το βιογραφικό του καλλιτέχνη.