Home Nεα Επικαιρότητα

Ναυπακτιακή Επικαιρότητα

Σεργιάνι στην Αιτωλία με πανσέληνο από το Λαογραφικό Μουσείο Καλαβρούζας

E-mail Εκτύπωση PDF

final-2

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου "ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΤΩΛΙΑ" βασισμένο σε κείμενο του 19ου αι. στον 1ο τόμο της σειράς Archives des Missions Scientifiques et Litteraires που δημοσιεύτηκε το 1861 στο Παρίσι. Το κείμενο είναι μελέτη του M.BAZIN , Γάλλου Αρχαιολόγου που περιηγήθηκε όλη την Αιτωλία εκείνη την εποχή. Με Εισαγωγή – Σχόλια και Επιμέλεια του Ιστορικού της Ναυπακτίας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Δ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ , το κείμενο γίνεται πλέον προσιτό σε ευρύτερο κύκλο. Ένα κείμενο που γράφτηκε με αγάπη για την Αιτωλία και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην κατανόηση του Αιτωλικού λαού. Άλλωστε ο BAZIN ήταν από τους πρωτοπόρους και άνοιξε τον δρόμο στον Woodhouse και άλλους μεταγενέστερους.
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 17:14 ) Περισσοτερα...
 

Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Ο.ΣΥ.Ν. προς τον Δήμαρχο Ναυπακτίας

E-mail Εκτύπωση PDF

g.tsotasΚύριε Δήμαρχε,
Διάβασα με μεγάλη προσοχή τη συνέντευξή σας στο «ΕΜΠΡΟΣ» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων δημαρχιακής σας θητείας που δημοσιεύτηκε στις 16/6/2017. Είναι πολλά τα σημεία στα οποία θα μπορούσα να αναφερθώ με σχόλια, επαίνους ή κρίσεις θετικές και αρνητικές όπως λογικά θα έχουν κάμει οι περισσότεροι των αναγνωστών του κειμένου. Έκρινα όμως ότι η δική μου παρέμβαση δεν πρέπει να εστιαστεί στις λεπτομέρειες ενός συνόλου δραστηριοτήτων σας όπως ο ίδιος τις αξιολογείτε και τις παρουσιάζετε για τη διάρκεια της συγκεκριμένης τριετίας αλλά στην συνολική εικόνα που αποτυπώθηκε σε μένα στο τέλος της ανάγνωσης αυτής της συνέντευξης.
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 10:03 ) Περισσοτερα...
 

Ο.ΣΥ.Ν. - Ψήφισμα συμπαράστασης στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας για τη διεκδίκηση δέσμης μέτρων που αφορούν την τιμολογιακή πολιτική της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

E-mail Εκτύπωση PDF

osynΤο Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) με ομόφωνη απόφασή του κατά τη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου 2017 χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας για τη διεκδίκηση δέσμης μέτρων που αφορούν την τιμολογιακή πολιτική της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 17:38 ) Περισσοτερα...
 

"Ιονία οδός. Ανασκάπτοντας τη χώρα των Αιτωλών, Ακαρνάνων και Αμφιλόχων"

E-mail Εκτύπωση PDF
pansy_pr
Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ.) διοργανώνει ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: "Ιονία Οδός. Ανασκάπτοντας τη χώρα Αιτωλών, Ακαρνάνων και Αμφιλόχων"  στην Αθήνα, την Κυριακή 28-5-2017 και ώρα 11πμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια- Αθήνα , προκειμένου να ενημερωθούν οι Αιτωλοακαρνάνες ετεροδημότες της Αττικής, για τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από τις ανασκαφές στο νομό μας, λόγω των εργασιών της Ιονίας οδού. Με την ανωτέρω εκδήλωση θέλουμε να τονίσουμε την σημασία όλων αυτών των ευρημάτων που μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την πολιτιστική, τουριστική ,και οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας. Τα ευρήματα αποτελούν τις μαρτυρίες και την πληροφόρηση του πολιτιστικού μας παρελθόντος, πάνω στο οποίο θεμελιώνετε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 20:32 ) Περισσοτερα...
 

Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας - Συνάντηση συνεργασίας με το Δήμαρχο Ναυπακτίας

E-mail Εκτύπωση PDF

osyn

Συνάντηση συνεργασίας ζήτησε και πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της Ο.ΣΥ.Ν. με τον κ. Δήμαρχο Ναυπακτίας, την Πέμπτη 13 Απριλίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Δημάρχου και σε αυτήν από πλευράς Ομοσπονδίας έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος κ. Ι. Τσώτας , ο Αντιπρόεδρος κ. Α. Καλαβρουζιώτης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Ποκιστιάνων κ. Ν. Μαυρέλης.
Πρόσφατα είχε σταλεί στον κ. Δήμαρχο υπόμνημα της Ο.ΣΥ.Ν. στο οποίο τονιζόταν η αναγκαιότητα αντιμετώπισης των εξής θεμάτων :
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 13:12 ) Περισσοτερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...

Σήμερα

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους


Πρόσφατα Νέα