Home Nεα Επικαιρότητα

Ναυπακτιακή Επικαιρότητα

Αποχαιρετισμός στον Κώστα Σερέτη

E-mail Εκτύπωση PDF

seretis

Στις 14 Δεκέμβρη έφυγε για πάντα  από κοντά μας ο  Κώστας Σερέτης, επί σειρά πολλών ετών μέλος του Κ.Σ. της Ο.ΣΥ.Ν. και επίσης μέχρι σήμερα  Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου  της Ομοσπονδίας.

Ο Κώστας  Σερέτης  γεννήθηκε στην αγαπημένη του Λευτέριανη στις 18/1/1937 και όπως οι περισσότεροι Ναυπάκτιοι  μεγάλωσε και αποκαταστάθηκε οικογενειακά και επαγγελματικά μακριά από το χωριό του , στην Αθήνα.

Όμως και στον τομέα της συλλογικής έκφρασης και δράσης  ο αγαπητός μας Κώστας έδωσε από νωρίς το δυναμικό του παρόν.

Από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Απανταχού Ελευθεριανιτών ήταν πάντα κοντά στο χωριό του,  ουσιαστικός συμπαραστάτης σε κάθε  δημιουργική προσπάθεια.

Έχοντας δε τη διορατικότητα ενός εξαιρετικά ρομαντικού εραστή της Ναυπακτίας  αφιέρωσε  σημαντικό  μέρος  από το χρόνο και τις δυνάμεις του εντάσσοντας τον εαυτό του στα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας  -  της  Ο.ΣΥ.Ν. -  γιατί πίστευε ότι και η Λευτέριανη είχε πολλά να ωφεληθεί μέσα από τη συνολική αντιμετώπιση των ζητημάτων  της επαρχίας Ναυπακτίας και όχι καθενός χωριού μεμονωμένα.

Από το 1979 χρονιά ίδρυσης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας  ο Κώστας Σερέτης υπηρέτησε  το πατριδοτοπικό κίνημα  ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου  μέχρι σήμερα ανελλιπώς.

Όταν αργότερα ιδρύθηκε η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία  - ΠΑΝ.ΣΥ. – συνειδητά εντάχθηκε σε όσους πίστευαν ότι τα θέματα της επαρχίας Ναυπακτίας προωθούνται αποτελεσματικότερα για επίλυση από φορέα  σε επίπεδο νομού.  Εκλέχθηκε και υπηρέτησε στη θέση του Γραμματέα της ΠΑΝ.ΣΥ. για 14 συναπτά έτη.

Η αναχώρηση του Κώστα Σερέτη σημαδεύει και την προοδευτική αποχώρηση από το προσκήνιο της ιστορίας μας μιας γενιάς  που στήριξε τον τόπο μας  σε πολύ δύσκολους χρόνους και με πολλές προσωπικές θυσίες.  Σε αυτούς τους ανθρώπους  έχουμε χρέος να εκφράσουμε το σεβασμό μας  και να τους  πούμε ένα ευχαριστώ γιατί μέσα από τις τόσες δυσκολίες της ζωής δεν ξέχασαν τον άνθρωπο, δεν ξέχασαν  ούτε για μια στιγμή τον τόπο τους αλλά αντίθετα ταύτισαν τη ζωή τους  και τη ζωή της  οικογένειάς τους με το μοναδικό τοπίο  της Ναυπακτίας με όσες χαρές αλλά και πίκρες αυτό προσφέρει.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.ΣΥ.Ν. , εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του Κώστα Σερέτη. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι επί σειρά πολλών ετών  είχαμε συνεργάτη έναν τόσο αξιόλογο συμπατριώτη.  

Αιωνία του η μνήμη !

Για το  Κεντρικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν.

Ο Πρόεδρος

Τσώτας Ιωάννης

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 20:34 )
 

Σεργιάνι στην Αιτωλία με πανσέληνο από το Λαογραφικό Μουσείο Καλαβρούζας

E-mail Εκτύπωση PDF

final-2

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρούζας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου "ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΤΩΛΙΑ" βασισμένο σε κείμενο του 19ου αι. στον 1ο τόμο της σειράς Archives des Missions Scientifiques et Litteraires που δημοσιεύτηκε το 1861 στο Παρίσι. Το κείμενο είναι μελέτη του M.BAZIN , Γάλλου Αρχαιολόγου που περιηγήθηκε όλη την Αιτωλία εκείνη την εποχή. Με Εισαγωγή – Σχόλια και Επιμέλεια του Ιστορικού της Ναυπακτίας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Δ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ , το κείμενο γίνεται πλέον προσιτό σε ευρύτερο κύκλο. Ένα κείμενο που γράφτηκε με αγάπη για την Αιτωλία και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην κατανόηση του Αιτωλικού λαού. Άλλωστε ο BAZIN ήταν από τους πρωτοπόρους και άνοιξε τον δρόμο στον Woodhouse και άλλους μεταγενέστερους.
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 17:14 ) Περισσοτερα...
 

Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Ο.ΣΥ.Ν. προς τον Δήμαρχο Ναυπακτίας

E-mail Εκτύπωση PDF

g.tsotasΚύριε Δήμαρχε,
Διάβασα με μεγάλη προσοχή τη συνέντευξή σας στο «ΕΜΠΡΟΣ» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων δημαρχιακής σας θητείας που δημοσιεύτηκε στις 16/6/2017. Είναι πολλά τα σημεία στα οποία θα μπορούσα να αναφερθώ με σχόλια, επαίνους ή κρίσεις θετικές και αρνητικές όπως λογικά θα έχουν κάμει οι περισσότεροι των αναγνωστών του κειμένου. Έκρινα όμως ότι η δική μου παρέμβαση δεν πρέπει να εστιαστεί στις λεπτομέρειες ενός συνόλου δραστηριοτήτων σας όπως ο ίδιος τις αξιολογείτε και τις παρουσιάζετε για τη διάρκεια της συγκεκριμένης τριετίας αλλά στην συνολική εικόνα που αποτυπώθηκε σε μένα στο τέλος της ανάγνωσης αυτής της συνέντευξης.
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 10:03 ) Περισσοτερα...
 

Ο.ΣΥ.Ν. - Ψήφισμα συμπαράστασης στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας για τη διεκδίκηση δέσμης μέτρων που αφορούν την τιμολογιακή πολιτική της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

E-mail Εκτύπωση PDF

osynΤο Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) με ομόφωνη απόφασή του κατά τη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου 2017 χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Ναυπακτίας για τη διεκδίκηση δέσμης μέτρων που αφορούν την τιμολογιακή πολιτική της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 17:38 ) Περισσοτερα...
 

"Ιονία οδός. Ανασκάπτοντας τη χώρα των Αιτωλών, Ακαρνάνων και Αμφιλόχων"

E-mail Εκτύπωση PDF
pansy_pr
Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ.) διοργανώνει ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: "Ιονία Οδός. Ανασκάπτοντας τη χώρα Αιτωλών, Ακαρνάνων και Αμφιλόχων"  στην Αθήνα, την Κυριακή 28-5-2017 και ώρα 11πμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια- Αθήνα , προκειμένου να ενημερωθούν οι Αιτωλοακαρνάνες ετεροδημότες της Αττικής, για τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από τις ανασκαφές στο νομό μας, λόγω των εργασιών της Ιονίας οδού. Με την ανωτέρω εκδήλωση θέλουμε να τονίσουμε την σημασία όλων αυτών των ευρημάτων που μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την πολιτιστική, τουριστική ,και οικονομική ανάπτυξη του Νομού μας. Τα ευρήματα αποτελούν τις μαρτυρίες και την πληροφόρηση του πολιτιστικού μας παρελθόντος, πάνω στο οποίο θεμελιώνετε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017 20:32 ) Περισσοτερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...

Σήμερα

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους


Πρόσφατα Νέα