dsc_0438Στην κατάμεστη από κόσμο Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στη Ναύπακτο έγινε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας από τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε τους βασικούς άξονες οργάνωσης και διοίκησης του Δήμου Ναυπακτίας. Τόνισε ότι στο ξεκίνημα της νέας εποχής για τη Ναυπακτία πρώτιστο μέλημα είναι η σωστή οργάνωση των υπηρεσιών και η εφαρμογή των αρχών της αποκεντρωμένης αποτελεσματικής διοίκησης.

Υπογράμμισε με έμφαση ότι βασικό ρόλο στην επιτυχία κάθε θεσμού παίζουν οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν να τον υπηρετήσουν. Την ευθύνη για την επιτυχία του Καλλικρατικού δήμου Ναυπακτίας αναλαμβάνουν οι αιρετοί και το προσωπικό του Δήμου. Σ' αυτούς η κοινωνία επενδύει τις ελπίδες της για ένα νέο ξεκίνημα.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές δεσμεύτηκε ότι πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής θα είναι η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου. Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια βάσει των γνώσεων, της εμπειρίας, των ικανοτήτων, των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων κάθε εργαζόμενου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της νέας δημοτικής αρχής θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Δήμου και οι δημότες Στόχος θα είναι η ανάπτυξη αλληλένδετης σχέσης μεταξύ των εργαζομένων και των δημοτών. Η παροχή αναβαθμισμένων και ποιοτικών δημοτικών υπηρεσιών θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των δημοτών και με τον τρόπο αυτό θα καταξιώνεται το έργο και η προσφορά των υπαλλήλων.
Απαιτείται ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου των δημόσιων υπηρεσιών, η αποδέσμευση από τις πελατειακές σχέσεις που αποβλέπουν σε ατομικές εξυπηρετήσεις με ψηφοθηρικό χαρακτήρα και η επανάκτηση του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας.
Θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι ο ρόλος των αιρετών αφορά τη λήψη αποφάσεων με στόχο την dsc_0293εφαρμογή των εγκεκριμένων από τους δημότες πολιτικών. Η επιλογή των αιρετών και το πρόγραμμα που θα εφαρμοσθεί γίνεται με ευθύνη της κοινωνίας και η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια και με αίσθημα ευθύνης γιατί αφορά το μέλλον του τόπου.
Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές ανέφερε ότι συμμερίζεται τις πιέσεις που δέχεται κάθε ψηφοφόρος, τόνισε όμως ότι στην κάλπη ο καθένας μπορεί να εκφράσει αυτό που πιστεύει με αίσθηση της ευθύνης απέναντι στο μέλλον το δικό του και της νέας γενιάς και να μη θυσιάσει το μέλλον του τόπου για ασήμαντες εξυπηρετήσεις.
Τελειώνοντας την εισηγητική του ομιλία τόνισε ότι ως κοινωνία θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η διοίκηση του δήμου είναι ανεξάρτητη από την εναλλαγή του πολιτικού προσωπικού. Η Υπηρεσία του Δήμου έχει την ευθύνη της εξυπηρέτησης των δημοτών στα πλαίσια του νόμου και θα πρέπει να αποκτήσει συνείδηση του ρόλου της.

Μετά την εισηγητική του ομιλία παρουσίασε τους ανθρώπους που μέσα από τους κόλπους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας επιλέχτηκαν για να διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών στις εκλογές του Νοεμβρίου, ανοίγοντας με το ήθος και τις αρχές που τους διακρίνουν νέα σελίδα στην ιστορία της Ναυπακτίας.